Diari Més

El ferit amb lesió ocular en les protestes a l'aeroport del Prat perd l'ull

Les ferides són compatibles amb les que provocaria una pilota de goma i el Síndic de Greuges n'investigarà el seu ús en les manifestacions per la sentència

Un grup de manifestants a l'aeroport del Prat convocats per Tsunami Democràtic, enmig de fum.

Un grup de manifestants a l'aeroport del Prat convocats per Tsunami Democràtic, enmig de fum.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ferit amb lesió ocular en les protestes de dilluns a l'aeroport del Prat ha perdut finalment l'ull després de ser operat a l'Hospital de Bellvitge, segons han confirmat fonts del centre hospitalari. L'home pateix un esclat del globus ocular, compatible amb el dany que provocaria una pilota, a més de múltiples ferides facials. La Policia Nacional ha reconegut que va utilitzar pilotes de goma durant la protesta a la T-1 del Prat perquè no se sent concernida per la prohibició del Parlament.

Per la seva part, el Síndicde Greuges ha obert una investigació d'ofici per analitzar l'actuació de les forces de seguretat en les manifestacions que s'estan produint com a reacció a la sentència i en especial per aclarir l'ús de bales de goma per part de la Policia Nacional. En un comunicat, Ribó ha assegurat intervenir «amb urgència» per aclarir l'incident en què una persona ha perdut l'ull. Per a la investigació, el Síndic ha demanat informació a la direcció general de la policia sobre la intervenció del cos de Mossos en l'ocupació de l'estació de Sants aquest diumenge, i en altres accions reivindicatives d'aquest dilluns, especialment a l'aeroport del Prat.

Ribó ha demanat informació al Ministeri de l'Interior, pel que fa a la participació del cos de Policia Nacional en la contenció de les manifestacions a l'aeroport i en altres punts de la ciutat de Barcelona. El Síndic recorda que el Parlament de Catalunya va aprovar una resolució en què s'instava la prohibició d'aquesta armament a Catalunya, una resolució que va permetre excloure les pilotes de goma del material antiavalots del cos dels Mossos.

tracking