Diari Més

Tallen la Diagonal, la Gran Via i la Via Laietana de Barcelona, entre d'altres carrers, en protesta per les condemnes de l'1-O

Mobilitzacions també al Paral·lel, la Rambla, la Via Augusta, la plaça d’Espanya i els carrers de Marina, Diputació o Balmes

Concentració a Diputació amb Pau Claris, davant la seu d'Òmnium.

Les reaccions dels presos independentistes a la sentència de l'1-O@minformoiRt

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els carrers propers a les seus de l'ANC i d'Òmnium –Marina, Pau Claris i Diputació- han quedat tallats després que desenes de persones de les dues entitats hagin sortit en protesta per les condemnes anunciades pel Suprem contra els líders de l'1-O. Crits de llibertats, cartells que reclamen justícia i que els presos quedin lliures, clams contra la sentència i xiulets acompanyen els manifestants que es col·loquen al carrer per tallar el trànsit i protestar. Les entitats, a més, avisen que és només l'inici i que seguiran mobilitzant-se i alguns d'ells s'han encaminat a tallar carrers principals com la Gran Via de les Corts Catalanes.

Els universitaris tallen la Diagonal

Centenars d'estudiants universitaris del campus de la Diagonal han sortit al carrer tan bon punt han conegut la sentència i pretenen sumar-se a les diferents mobilitzacions de la societat civil. Segons han explicat alguns dels joves, quan dins de classe han conegut les condemnes dels líders independentistes han abandonat les aules i s'han trobat al carrer per fer el primer tall del matí. La intenció dels universitaris és unir-se a les diferents columnes d'universitaris provinents d'altres campus que previsiblement es trobaran a la plaça de Catalunya i a qualsevol mobilització de la societat civil que sorgeixi durant el aquest dilluns perquè consideren que és la seva «responsabilitat de donar resposta a la sentència».

Cal dir que les primeres manifestacions contra la sentència de l’1-O estan provocantnombrosos talls de la circulació en carrers de Barcelona. Les mobilitzacions tallen diversos trams de l’avinguda Diagonal, el Passeig de Gràcia, el Paral·lel, la Via Laietana, la Rambla, la Via Augusta, la Gran Via, la plaça d’Espanya, els carrers Marina, Diputació i Balmes, la Travessera de les Corts o l’avinguda Roma, entre d’altres artèries de la ciutat.

tracking