Diari Més

Junqueras qualifica la sentència de «venjança» i considera que «s'hi han acarnissat»

El president d'ERC assegura que la decisió judicial és un «càstig per a tots els que viuen a Catalunya»

Imatge de Junqueras durant la seva declaració al Tribunal Suprem.

Junqueras diu que l'actuació policial l'1-O va ser «injustificada» i que buscava «generar crispació»Senyal Institucional del Tribunal Suprem

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha qualificat la sentència de «venjança» i ha considerat que «s'hi han acarnissat». En una trucada telefònica des de la presó de Lledoners, el líder republicà ha assegurat que la sentència «no és justícia» sinó un «càstig per a tots els que viuen a Catalunya» i s'ha mostrat «emprenyat» i «indignat». Ha afegit, però, que això no li farà perdre les seves conviccions sinó que aquest dilluns té «més motius per ser republicà i independentista». Junqueras ha afirmat que ni pot ni vol viure en un Estat que els vol «robar la dignitat, els drets» i que els pren la llibertat. «Vull viure en un estat democràtic en què votar no sigui delicte, sinó que ho sigui impedir-ho per la força», ha apuntat.

El president d'ERC ha assegurat que amb la sentència es condemna «a tot el país» i a la democràcia. «És un càstig, la voluntat d'acabar amb l'independentisme, un atac directe a la pluralitat i a la dissidència democràtica», ha asseverat. «Es condemnen a ells mateixos perquè trigarem més o menys però la independència segur que és inevitable», ha afirmat.

«No defalliu, nosaltres no ho farem», ha finalitzat Junqueras.

tracking