Diari Més

Rufián: «La nostra resposta política a la sentència és una llei d'amnistia»

El portaveu d'ERC diu que el text s'enviarà a tots els partits catalans, des del PSC a les CUP: «I esperem contrapropostes, ni insults ni silencis»

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, durant la seva intervenció al debat d'investidura.

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, durant la seva intervenció al debat d'investidura.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha avançat que la formació republicana proposa una llei d'amnistia com a resposta política a la sentència. «Tothom sap que la sentència serà duríssima i cal estar al carrer, però també cal donar respostes polítiques i parlamentàries», ha assenyalat Rufián al programa 'Preguntes freqüents' de TV3. «La nostra és presentar una llei d'amnistia que, de fet, oferim a la resta de formacions polítiques catalanes, des del PSC a les CUP», ha detallat el portaveu d'ERC. «I és una proposta que espera contrapropostes, ni insults ni silencis», ha volgut deixar clar Rufián, que ha recordat que a Espanya l'any 1997 es van amnistiar «feixistes i assassins» com 'Billy el Niño' o el seu cap, Roberto Conesa. «Com no fer-ho ara amb demòcrates?», s'ha preguntat en veu alta el portaveu republicà.

En paral·lel, Rufián s'ha defensat dels que recriminen a l'independentisme falta d'unitat. «Una coalició de govern amb l'espai de Convergència no és una llista unitària», ha disparat el portaveu d'ERC al Congrés, que ha volgut deixar clar que «a mi també em posaria una llista amb David Fernàndez, Junqueras, Puigdemont o Jaume Asens». «La unitat és de tots, si no estem parlant d'una coalició electoral amb l'espai convergent. I això seria la millor excusa perquè Colau i Iglesias ens diguessin que som de dretes. És contraproduent», ha insistit Rufián, que també ha aprofitat per criticar durament el 'gir estratègic' de Cs amb el PSOE de Pedro Sánchez. «Segurament l'ha trucat la persona adequada: Ana Botín, Joan Roig, Amancio Ortega?», s'ha qüestionat amb ironia el portaveu republicà.

tracking