Diari Més

El Sindicat d'Estudiants convoca una vaga de tres dies després de conèixer la sentència de l'1-O

L'organització vol promoure una resposta «a l'alçada de l'ofensiva repressiva» i per això fa una crida a la mobilització del moviment estudiantil

Els encausats de l'1-O, al centre de la sala del Suprem.

judici 1-O, encausats, presos políticsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sindicat d'Estudiants (SE) vol que els alumnes d'instituts i universitats catalans aturin les classes quan es conegui la sentència del judici de l'1-O i es concentrin a Plaça Sant Jaume. L'endemà convocarà manifestacions arreu del país i el tercer dia, preveu que la vaga d'estudiants coincideixi amb la de treballadors i es culmini amb una manifestació unitària a la tarda. Aquesta és la resposta que ha dissenyat el Sindicat per estar «a l'alçada de l'ofensiva repressiva» que considera que s'està vivint al país. Per això, el Sindicat fa una crida a la mobilització massiva. En un comunicat, l'organització referma el seu compromís amb la lluita per a «l'alliberament nacional» i defensa la necessitat «d'enfortir la mobilització».

Pel Sindicat, l'única manera de «vèncer» és a través de la mobilització de masses i demana una estratègia combativa que vinculi la lluita per «la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió franquista» amb la lluita contra el «regim que la genera», i per la «república socialista de Catalunya». Segons els estudiants, aquesta república rebria el suport majoritari de la classe treballadora i dels «oprimits i oprimides».

En el comunicat, el Sindicat remarca que la sentència del judici «farsa» de l'1-O té l'objectiu «clar», d'«aixafar les aspiracions de canvi social profund» del poble de Catalunya. Veuen aquesta resolució judicial com una resposta a la «victòria» del referèndum de l'1-O, i una reacció a les mobilitzacions massives dels darrers anys. Pel Sindicat, aquestes mobilitzacions tenien com a objectiu «trencar amb la monarquia i el règim del 78», fer enrere «les retallades» de la dreta espanyola i catalana i acabar amb «els desnonaments i la precarietat nacional» així com posar fi a les sentències «masclistes i patriarcals». Consideren doncs, que s'ha provocat la crisi «més important del règim capitalisme del 78», en quaranta anys.

tracking