Diari Més

ERC alerta d'una «operació d'Estat» per associar independentisme amb terrorisme: «Estem davant un nou 20-S»

Vilalta culpa PSC i PSOE de la «nova repressió» i adverteix que Madrid vol generar un clima «d'avís i amenaça» amb les detencions dels CDR

Marta Vilalta

ERC alerta d'una «operació d'Estat» per associar independentisme amb terrorisme: «Estem davant un nou 20-S»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Estem davant un nou 20-S». Així de contundent s'ha mostrat la portaveu d'Esquerra, Marta Vilalta, després de les nou detencions a membres dels CDR, acusats de plantejar accions violentes. La dirigent republicana ha alertat d'una «operació d'Estat» que busca associar independentisme amb terrorisme, dies abans que es faci pública la sentència del judici de l'1-O.

En una roda de premsa aquest dilluns al migdia a la seu d'ERC, Vilalta també ha culpat PSC i PSOE de la «nova repressió». A més, ha advertit que l'Estat vol generar un clima «d'avís i amenaça» amb l'operació de la Guàrdia Civil d'aquest matí. Per afrontar aquesta situació Vilalta reitera l'aposta per la democràcia, la llibertat d'expressió i el dret a l'autodeterminació.

Vilalta ha visibilitat la «màxima preocupació» d'ERC per aquesta «nova onada de repressió».

Segons la portaveu republicana, l'Estat té un objectiu «molt clar» per associar independentisme amb terrorisme. Així, ha denunciat que l'operació pretén inventar un relat sobre el moviment independentista per vincular-lo amb la violència i criminalitzar-lo. En aquest sentit, Vilalta ha destacat el caràcter «democràtic, pacífic i cívic» de l'independentisme.

La portaveu d'Esquerra ha lamentat que PSC i PSOE no aportin «cap solució política ni democràtica» al conflicte. De fet, ha assegurat que «l'únic llenguatge que saben parlar és el de la por, l'amenaça i la repressió». Els republicans -i JxCat- han demanat la compareixença al Congrés del ministre d'Interior en funcions, Fernando Grande Marlaska.

tracking