Diari Més

Meteorologia

Emergències ha atès 225 trucades per pluja, cap per un cas greu

La majoria s'han efectuat des de la comarca gironina del Baix Empordà

pluja rambla tarragona

pluja rambla tarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El telèfon d'Emergències 112 ha atès fins aquest migdia 225 trucades relacionades amb 159 incidències ocasionades per la pluja caiguda en les últimes hores, cap de gravetat, segons ha informat Protecció Civil, que ha decretat l'alerta del pla INUNCAT.

El servei català de meteorologia Meteocat ha informat que, aquest migdia, la forta depressió que afecta avui a l'est de Catalunya ha dibuixat una línia de tempestes molt actives que travessa el Vallès Oriental i el Baix Llobregat, que es mou ràpidament d'oest a est i que, en trenta minuts, ha deixat 24 mil·lilitres als Hostalets de Pierola.

Fins al migdia, la majoria de les incidències ateses per Emergències s'ha registrat a les comarques gironines de l'Empordà i en les poblacions barcelonines del Vallès, on s'han inundat baixos i hi ha hagut vies instransitables.

Les trucades s'han rebut des del Baix Empordà (92); Vallès Oriental (66); Alt Empordà (38); Baix Camp (8); Barcelonès (5); Osona (4); Vallès Occidental (4); Maresme (2); Gironès (2); i la Selva (2).

Els municipis des dels quals s'han rebut més trucades aquest matí al servei del 112 han estat Castell-Platja d'Aro (37); Mollet del Vallès (35); Roses (28); La Garriga (21); Calonge i Sant Antoni (20); i Palamós (13).

Protecció Civil recomana als ciutadans que, davant el risc avui d'importants pluges, es netegin els desguassos i embornals de fulles i brutícia per evitar inundacions de terrasses, patis i aparcaments, i que evitin circular per rieres i zones inundables.

Els Mossos, davant la previsió que les fortes pluges persisteixin fins a la nit a les comarques de l'est de Catalunya, han demanat als conductors que extremin la precaució i moderin la velocitat.

tracking