Diari Més

Solidaritat

La Caixa facilita material escolar a prop de 85.000 infants en situació vulnerable

El programa CaixaProinfància va dirigit a llars en situació de pobresa

A més dels kits, la Caixa ofereix ajudes educatives a les famílies com ara reforç o estudi assistit.

La Caixa facilita material escolar a prop de 85.000 infants en situació vulnerableLa Caixa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Caixa facilitarà un total de 84.955 kits de material escolar a nens i nenes de tot l’Estat espanyol atesos per CaixaProinfància, el programa dirigit a llars en situació de pobresa amb menors de 0 a 18 anys. Amb tres modalitats diferents per adaptar-se a cada cicle educatiu (preescolar, primària i secundària), els kits inclouen una motxilla, un estoig (amb bolígraf, multicolor, llapis, goma i maquineta), llapis de colors, una llibreta A4, un joc de regles, un compàs i una calculadora científica. Aquests lots són distribuïts per les més de 400 entitats socials de tot l’Estat que desenvolupen el programa en els seus territoris.

Una de les principals línies de treball del programa és garantir la promoció socioeducativa dels infants. Per això, a més dels lliuraments dels kits de material, al llarg de tot el curs escolar es facilitaran diferents ajudes educatives a les famílies ateses per CaixaProinfància, com ara reforç escolar o estudi assistit, suport psicomotor, atenció logopèdica i equipament escolar.

«L’educació és la millor eina per possibilitar als nens i nenes un futur enriquidor i amb oportunitats. Facilitant-los aquest material contribuïm a que tornin a l’escola preparats i sobre tot amb il·lusió i ganes d’aprendre», ha explicat en un comunicat el president de la Fundació Bancària la Caixa, Isidre Fainé.

El programa treballa amb la premissa que les condicions de l’entorn, com la salut, l’organització familiar o la xarxa social, influeixen directament sobre els processos d’aprenentatge i l’escolarització, de manera que els infants i adolescents que viuen en contextos fràgils tenen més dificultats per aconseguir l’èxit escolar. Amb el reforç educatiu es vol aconseguir que «cada participant pugui desenvolupar les seves competències bàsiques, millorar els hàbits d’estudi, promoure l’autonomia en l’aprenentatge, incrementar les expectatives davant la possibilitat d’èxit, i impulsar els resultats acadèmics i el rendiment escolar». Amb tot això, la Caixa apunta que vol millorar l’autoestima de cada infant i adolescent, i enfortir els processos de socialització i inclusió social.

tracking