Diari Més

Roldán exigeix a Torra que «deixi d'amenaçar amb referèndums il·legals»

La tarragonina li ha demanat que convoqui eleccions «d'una vegada per totes»

Pancarta de Cs amb el lema 'Catalunya som tots. Avui i sempre'.

Roldán exigeix a Torra que «deixi d'amenaçar amb referèndums il·legals»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu de Cs, Lorena Roldán, ha exigit al president de la Generalitat, Quim Torra, que «deixi ja d'amenaçar amb referèndums il·legals» i convoqui eleccions al Parlament «d'una vegada per totes». Ho ha dit en un acte que el partit ha organitzat a Barcelona coincidint amb la Diada de l'11 de setembre i en què han col·locat una gran lona en un xamfrà –en obres– de la cruïlla de la Via Augusta i l'avinguda Diagonal. A la pancarta, en què hi apareix el cor tribandera de la formació, també s'hi pot llegir el missatge 'Catalunya som tots. Avui i sempre'. La lona fa referència a la Diada i critica, com també ha fet Roldán, que l'independentisme s'hagi «apropiat» de la festivitat. «És un dia trist», ha dit la dirigent taronja, perquè «no representa tots els catalans».

Així ha respost Roldán al missatge institucional que Torra va oferir anit i en què va apel·lar a exercir l'autodeterminació amb «coratge» perquè la democràcia viu «sota un setge llarg i penós». Per a qui serà la candidata de Cs a la Generalitat, el president català va aprofitar el discurs «per insistir amb la seva amenaça» a l'Estat «i continuar trepitjant i vulnerant els drets de tots els ciutadans». També ha insistit que demanaran la compareixença de Torra al Parlament perquè expliqui el cost dels actes oficials de la Diada, en els quals hi veu «propaganda separatista» i «homenatges a aquells que van fer un cop d'Estat», en referència als impulsors del referèndum de l'1 d'octubre de 2017.

Roldán ha assistit a l'acte acompanyada de diversos diputats i regidors de la formació com el president del grup parlamentari, Carlos Carrizosa; el portaveu adjunt a la cambra catalana, Nacho Martín Blanco, i la líder del grup municipal a Barcelona, María Luz Guilarte. Tots ells han aprofitat l'ocasió per fotografiar-se amb la lona col·locada expressament per a l'ocasió.

tracking