Diari Més

Manifestants d'arreu de Catalunya arriben al centre de Barcelona

Amb estelades i samarreta blau turquesa, es van acostant a la plaça d'Espanya, epicentre de la mobilització

La Gran Via de Barcelona omplint-se per la manifestació de la Diada i amb un gran estelada en primer terme.

diada, 11 setembre 2019ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de manifestants vinguts d'arreu de Catalunya han anat arribant des del migdia en autobús i en tren al centre de Barcelona. A poc a poc, amb les estelades penjades al coll i vestint les samarretes blau turquesa de la mobilització, es van apropant a la plaça d'Espanya, epicentre de la manifestació de l'ANC, amb el lema Objectiu: independència. A la concentració s'hi han inscrit 450.000 persones, segons les darreres dades de la entitat independentista, que s'aniran repartint per 26 trams. Des de les Terres de l'Ebre, Lleida o Girona han arribat 1.300 autobusos mentre que d'altres han optat per fer-ho en tren o en cotxes particulars.

Acabat de baixar dels autobusos, a tocar de l'estació de Sants, Josep Sala ha vingut des de Manresa «amb els ànims de fer una jornada més per veure on arribem». La majoria de la colla que acompanyen en Josep, i ell mateix, han assistit a totes les mobilitzacions que l'independentisme ha convocat durant les darreres Diades.

També des de Manresa, però en cotxe particular perquè els autobusos ja estaven força plens, ha vingut en Jordi Ollé amb la seva família. Des d'un banc i dinant uns entrepans improvisats, han explicat que venen a reclamar l'alliberació dels polítics presos i per veure si «amb una mica de lluita, ho anem aconseguint».

En Francesc Valenzuela, amb l'estelada penjada al coll, ha optat per agafar el tren des de Cambrils fins a Barcelona per assistir a la manifestació i «fer país». Malgrat el retard amb què ha arribat, en Francesc ha celebrat que als mateixos vagons ja hi havia ambient de la mobilització, i que en arribar a l'estació de Sants ja ha vist «tothom amb l'estelada». «Fa goig», ha celebrat, que ha reivindicat «fer coses» perquè «els polítics fan menys».

La Montserrat Sala i en Lluís Lladó, una parella de Manresa, s'han desplaçat en cotxe fins al centre de Barcelona i han agafat el tren per apropar-se al tram de la concentració en què s'havien inscrit. Des del vagó del metro de la línia verda, i seguint la recomanació dels organitzadors, han explicat que han decidit venir amb temps per evitar els embussos.

«Venim de fa anys perquè no hi ha dret que durant tant temps estigui a la presó gent que no ha fet res», s'ha queixat l'Emma Garriga, acabada d'arribar, com ha fet cada Diada, des de Tàrrega. «Val la pena venir i manifestar-se i reivindicar el que toca», ha afegit.

En Jordi Buixó i en Pere Sala, de Sant Feliu de Guíxols, ja des de plaça Espanya i preparats per a la mobilització, han explicat que han agafat el cotxe per poder fer la seva i no haver de dependre d'autobusos o trens en una jornada com aquesta. «Volem República catalana ja i hem de treballar per ser-hi», han exclamat. També en cotxe particular ha vingut la Raquel Carrera per a expressar el desig de llibertat dels presos, el reclam de la independència i per a celebrar la Diada «pacíficament».

tracking