Diari Més

Política

Jordi Pujol reclama «poder polític», un finançament «just» i 's'oblida' de la independència

L'expresident defensa que la qüestió no se solucionarà traslladant el Senat o amb algun Ministeri

Imatge d'arxiu de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol.

Jordi Pujol reclama «poder polític», un finançament «just» i 's'oblida' de la independènciaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol defensa en un article a la web de l'Associació Serviol que la qüestió de Catalunya no se solucionarà amb el trasllat del Senat o algun Ministeri. En el mateix text l'expresident fixa les principals reclamacions de Catalunya: real poder polític i competencial; un finançament just i suficient i reconeixement de la pròpia identitat, deixant d'aquesta manera fora la reclamació d'independència. L'article sota el títol 'Una proposta per fugir d'estudi', Pujol posa d'exemple Xile i explica que tot i que en aquest país el Senat està a Valparaíso, es continua demanant més descentralització política.

En referència a les declaracions de l'economista i exdiputat del Congrés Ramón Tamames, que va afirmar que l'encaix de Catalunya a Espanya es resoldria «posant el Senat a Barcelona i amb un o dos Ministeris», Pujol diu que la proposta demostra el «desconeixement» del problema.

«El debat no és una mica de poder econòmic i administratiu, sinó el reconeixement d'una realitat amb consciència col·lectiva, i amb memòria històrica, i amb una llengua i una cultura i sobretot amb un projecte col·lectiu propi. I amb voluntat d'encaix efectiu en el marc espanyol i europeu», afegeix l'expresident en l'article amb data de 2 de setembre.

tracking