Diari Més

Sanitat

El ministeri de Sanitat confirma tres casos de listeriosi a Catalunya

Amb aquests, ja són 150 les persones afectades pel bacteri de la listeria a tot l'estat espanyol

Imatge del lot afectat per listeria.

carn entatxonada, listeriaFacua

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo, ha assegurat aquest dimecres que s'han confirmat tres casos de listeriosi a Catalunya. Segons la ministra, tots els casos «relació directa» amb el consum de carn entatxonada a Andalusia, ja sigui perquè ho han consumit en aquesta comunitat o han portat la carn des d'allà. La ministra també ha confirmat tres casos a Aragó. En total, segons el ministeri, hi ha 150 casos de listeriosi a tot l'Estat, 132 a Andalusia i la resta en cinc comunitats diferents. Carcedo ha fet aquestes declaracions en una atenció als mitjans a València on ha recordat que des del 16 d'agost s'ha impedit la comercialització de qualsevol producte elaborat en aquesta fàbrica a partir del mes de maig.

Carcedo ha insistit que tots els casos confirmats, també els tres d'Aragó, tenen relació amb el focus d'aquesta empresa de Sevilla. La ministra ha explicat que el producte té tres mesos de caducitat i per això ha demanat que qui tingui aquests productes de carn entatxonada a casa no el consumeixi i qui pugui tenir símptomes es dirigeixi al centre de salut per ser diagnosticat. Per Carcedo, cada dia que passa «el risc és menor».

La ministra ha dit que s'haurà d'analitzar «amb precisió» què ha passat però ha demanat fer-ho amb «diagnòstics certs i anàlisis confirmats». Carcedo ha recordat que la listeriosi és una malaltia de declaració obligatòria nominativa, i en el cas d'un brot, de comunicació diària i ha demanat no «especular». Carcedo assegura tan aviat com la Junta d'Andalusia va comunicar el brot, el ministeri va activar les dues xarxes, alimentària i sanitària, en comunicació a totes les comunitats autònomes per possibles casos que es puguin produir.

MÉS INFORMACIÓ

Salut detecta dos casos sospitosos de listeria a la Catalunya Central

tracking