Diari Més

El Consell per la República calcula que unes 6.000 persones viatjaran a Estrasburg

Ho faran en 80 autocars i dos vols charter

Imatge aèria de la capçalera de la manifestació de Brussel·les del 7 de desembre del 2017.

El Consell per la República calcula que unes 6.000 persones viatjaran a EstrasburgACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell per la República calcula que unes 6.000 persones viatjaran a Estrasburg (França) en 80 autocars i dos vols charter.

Quan queden tres dies per la concentració de suport «a la democràcia, als exiliats, als represaliats» i per demanar la llibertat dels «presos polítics», l'ens que presideix Carles Puigdemont demana que la mobilització davant la seu del Parlament Europeu sigui «massiva».

Coincidint amb la sessió constitutiva de l'Eurocambra, a la ciutat francesa, el Consell insta a participar físicament de la concentració, o a través de donacions. El president de la Generalitat, Quim Torra, assistirà a la convocatòria, acompanyat de consellers del Govern com el titular d'Exteriors, Alfred Bosch.

El Consell insisteix en la crida a manifestar-se davant del Parlament Europeu perquè no permeti l'exclusió dels tres eurodiputats catalans Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras.

La convocatòria és per al dimarts 2 de juliol a partir de les 9:00 del matí al pont Josep Bech cantonada amb Rue Lucien Febvre, davant de l'Eurocambra. Els responsables de la crida anuncien un acte central per a les 12:00 del migdia.

La mobilització també exigirà «que l'Estat espanyol compleixi» la resolució del Grup de Treball de Detencions Arbitràries del Consell de Drets Humans de l'ONU «i alliberi els presos polítics».

tracking