Diari Més

Successos

Familiars i amics acomiaden Teresa Cardona en una cerimònia íntima a Santa Maria del Mar

Les noies que feien el voluntariat a Costa d'Ivori no volen deixar de fer aquestes activitats malgrat la tragèdia

Primer pla de Núria Borràs, companya de Teresa Cardona, en una atenció als mitjans.

Primer pla de Núria Borràs, companya de Teresa Cardona, en una atenció als mitjans.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Familiars i amics de Teresa Cardona, han acomiadat aquest dijous al migdia a la professora de l'escola Canigó en una cerimònia íntima a Santa Maria del Mar. La missa, oficiada pel seu germà, Manuel Cardona, ha comptat amb la lectura d'un missatge del Papa Francesc, en què ha transmès el «sentit condol a la família i als membres de la comunitat educativa. Alhora, el Papa Francesc ha demanat la recuperació de totes les persones que van resultar ferides en l'accident a Costa d'Ivori. En declaracions als mitjans abans de començar la cerimònia, Núria Borràs, que acompanyava Cardona en el voluntariat ha explicat com han viscut les noies del grup la mort de la professora i ha explicat que tenen la intenció de continuar fent accions d'aquest tipus.

Més enllà de «l'ensurt i els nervis» del primer moment, el succés s'ha viscut amb «fermesa i serenitat». Ha destacat l'actitud amb què ho van viure les nenes voluntàries, i el grau de «maduresa impressionant» que van demostrar des del primer moment, obeint totes les indicacions que se'ls van donar. «Es tranquil·litzaven entre elles», ha relatat Borràs, que ha afegit que tot ha transcorregut «dins el millor possible».

Borràs viatjava al primer dels dos autocars que ocupaven les membres de l'expedició, amb 18 noies. Al segon, hi anava Cardona amb 11 voluntàries més. Ha explicat que no va veure «la materialitat» de l'accident, però que el conductor va alertat que l'autocar havia bolcat i que al girar-se, va poder veure com el vehicle queia per un precipici d'uns tres metres. Borràs, amb una altra coordinadora del país, van baixar per ajudar a les accidentades i va ser aleshores quan van veure que faltava Teresa Cardona. Quan la van poder treure del vehicle ja no hi van poder fer res per salvar-li la vida.

Les deu noies que van resultar ferides tenien petits talls a causa del trencament de vidres de l'autocar. A Costa de Marfil només en queda una, amb els seus pares, que està en observació ja que els metges es volen assegurar, ha dit Borràs, que no hi ha risc en el viatge de tornada.

L'accident va tenir lloc quan només portaven dos dies al país. Tot i que encara és «aviat» per fer aquestes afirmacions, Borràs ha assegurat que «tenen molt clar» que no deixaran de fer activitats de voluntariat i solidaritat perquè forma part de la seva «identitat i missió». Borràs ha destacat que són iniciatives «enriquidores» per a les participants i per al país, malgrat les limitacions que suposa el voluntariat com a «local i concret».

Borràs ha explicat que han vetllat la professora al Col·legi Major Bonaigua des d'aquest dimecres a la tarda. Ha recordat Cardona com una «gran persona, optimista, alegre i vital». Ha destacat que tenia «caràcter i empenta» però que a la vegada era «amable», sabia compaginar el «saber exigir» i el «treure el millor de les noies», i per això, creu la companya, «ha deixat petjada a tanta gent jove».

El funeral de la professora de l'escola Canigó de Barcelona s'ha celebrat amb la intimitat de la família i els amics. A banda del seu germà, que oficiava la cerimònia, també hi ha participat el mossèn Josep Ignasi Font, vicari de l'Opus Dei a Catalunya, que ha llegit l'homilia, i el rector de la parròquia de Santa Maria del Mar. També s'ha llegit un missatge del prelat de l'Opus Dei, Fernando Ocáriz, dirigit a les famílies

tracking