Diari Més

Els presos independentistes ja són a Lledoners

Han arribat custodiats pels Mossos d'Esquadra i, amb la finestra oberta, han saludat als concentrats

Les dues furgonetes on viatgen els set presos independentistes arriben a Lledoners custodiats pels Mossos d'Esquadra.

Les dues furgonetes on viatgen els set presos independentistes arriben a Lledoners custodiats pels Mossos d'Esquadra.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els set polítics independentistes han arribat a la presó de Lledoners, al Bages, quan passaven sis minuts de les tres de la tarda. Ho han fet en dues furgonetes, una de blanca i una de vermella, i custodiats pels Mossos d'Esquadra. Alguns del presos han obert la finestra de la furgoneta i han saludat les desenes de persones que s'han concentrat a les portes de la presó per mostrar el seu suport als líders independentistes. A diferència de l'any passat, la policia ha intensificat els controls d'accés a l'entrada de la presó i tots els manifestants han hagut d'arribar a peu i sota un sol de justícia. Els presos han estat conduïts al mòdul d'ingressos, on els identificaran, els faran passar la revisió mèdica i podran trucar als seus familiars. El president de la Generalitat, Quim Torra, té previst visitar-los a les cinc de la tarda.

Quan passaven sis minuts de les tres de la tarda, els presos independentistes han arribat a la presó de Lledoners custodiats pels Mossos d'Esquadra. Han viatjat en dues furgonetes, una de blanca i una de vermella i, per sorpresa dels concentrats, una de les furgonetes duia les finestres on viatjaven els presos abaixades i han saludat als ciutadans concentrats. Jordi Turull i Joaquim Forn són els qui s'han pogut veure millor, ja que ocupaven les places del costat de la finestra. Turull s'ha dirigit als concentrats amb el dit polze aixecat i ha somrigut els assistents.

Els líders independentistes han arribat a Lledoners després d'un periple de viatge que s'ha allargat durant tres dies. Un cop a l'interior de la presó, han accedit primer al mòdul d'ingressos per fer els tràmits necessaris. En aquestes primeres hores, seran sotmesos a una revisió mèdica i podran trucar als seus familiars. Això es preveu que duri poca estona i que, ràpidament, ingressin ja en cel·les individuals del mòdul 2, on ja hi van estar durant set mesos, des del juliol de l'any passat fins al febrer d'aquest any.

A diferència de quan van ingressar l'any passat, la policia ha intensificat els controls d'accés i tots els concentrats han hagut d'arribar a peu fins a l'entrada de Lledoners i sota un sol de justícia amb temperatures que han superat els 40 graus.

És el cas de l'Èric, de 15 anys, que ha arrossegat tota la família des de Sant Cugat del Vallès «per donar suport i escalf als líders independentistes». Entre els manifestants, també hi havia l'exregidor de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarrodona, qui ha lamentat el tracte que han rebut els líders independentistes durant tot el judici i també durant el viatge que els ha dut fins a Lledoners.

En Joan Porras, conegut amb el sobrenom de JoanBonaNit, tampoc s'ha volgut perdre l'arribada dels presos a Lledoners, i ja ha anunciat que aquest any també es tornarà a quedar sense vacances ja que continuarà venint cada dia fins a la presó per desitjar bona nit als líders independentistes.

Està previst que a les cinc de la tarda arribi el president de la Generalitat, Quim Torra, i la portaveu Meritxell Budó per visitar els presos. A les vuit també hi ha convocada una nova concentració al pla de Lledoners.

tracking