Diari Més

Política

El conseller Buch considera que el diputat tarragoní Matías Alonso, l'ha «amenaçat amb la presó»

El representant de Ciutadans li ha dit «Potser seguirà els passos del seu predecessor, espero que no sigui així» durant la sessió de control al Parlament

alt

candidat, Tarragona, campanya electoral, Iceta, cap de llista, Cs, 21-D, Matías Alonso, Ciutadans, eleccions, Parlament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sessió de control del Govern que s'ha fet aquest dimecres al Parlament ha viscut moments de tensió amb el rerefons dels presos polítics.

Els protagonistes han estat el conseller d’Interior,Miquel Buch, i el diputat deCiutadans per Tarragona, Matías Alonso. Buch ha interpretat que el diputat de la formació taronja li ha insinuat una «amenaça de presó».

Alonso ha acusat el Govern de Quim Torra de polititzar el cos delsMossosd’Esquadrai ha preguntat al conseller si tornaran a fer el mateix que l’octubre del 2017: «¿Una altra vegada tornaran a posar els Mossos entre l’espasa i la paret? ¿Tornarem a veure un nou intent d’utilitzar la política per eludir la legalitat democràtica?».

Però Alonso ha afegit: «Potser seguirà els passos del seu predecessor, espero que no sigui així», al·ludint a l’exconseller d’InteriorQuim Forn, que és en presó provisional pelsfetsde l’1-O des del novembre del 2017.

El conseller ha lamentat l'advertiment que li feia Alonso, que ha considerat com una amenaça: «Començar el ple rebent una amenaça de presó no és gens agradable».

Buch ha defensat els Mossos, de qui ha dit que no estan polititzats i ha recriminat a Ciutadans que no parlin de les 'clavegueres de l’Estat’, les que demostren, segons ell, que el cos que està polititzat és la Policia Nacional. «Mai parla de les clavegueres de l’Estat, no parlen d’això perquè no els interessa», afegia.

tracking