Diari Més

Successos

Sant Joan acaba amb vuit detinguts i dues denúncies per agressions sexuals a menors

Dels més de 2.600 controls d'alcoholèmia, 179 donen positiu administratiu i 18 més, penal

Primer pla del conseller d'Interior, Miquel Buch, durant el balanç de la revetlla.

Sant Joan acaba amb vuit detinguts i dues denúncies per agressions sexuals a menorsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La revetlla de Sant Joan ha acabat amb vuit detinguts, dos menys que l'any passat, principalment per baralles i agressions a festes i revetlles. Són les dades del balanç dels Mossos d'Esquadra que també han rebut, fins aquest dilluns al migdia, dues denúncies per agressions sexuals a menors, una a Vilanova i la Geltrú i una altra a Mollet del Vallès. Així ho ha explicat el conseller d'Interior, Miquel Buch, en una roda de premsa en què el comissari Sergi Pla, ha especificat que també s'ha identificat el suposat agressor d'un noi a la platja del Bogatell de Barcelona. Pel que fa al Servei Català de Trànsit, l'operatiu de Sant Joan ha permès fer 2.683 controls d'alcoholèmia dels quals 179 han donat positiu administratiu i 18 positiu penal, unes xifres lleugerament superior a l'any passat.

La major part dels vuit detinguts ho són a causa de baralles o agressions donades per l'efecte de consum d'alcohol. Hi ha però, també un detingut per un robatori amb violència i intimidació d'una motxilla a una platja i una altra per resistir-se als agents de l'autoritat. Així ho ha explicat Pla, que ha afegit la identificació d'un individu que ha agredit amb arma blanca a un altre noi a la platja del Bogatell de Barcelona, però que encara no ha estat detingut. El comissari dels Mossos d'Esquadra ha dit que la víctima està greu però no ha pogut especificar més detalls.

Pel que fa a les denúncies per agressions sexuals, els Mossos d'Esquadra n'han registrat dues a dos menors, que s'haurien produït durant la nit a Vilanova i la Geltrú i Mollet del Vallès. L'any passat van ser quatre. De totes maneres, tant Buch com Pla han advertit que aquesta xifra no es pot «donar per tancada» perquè encara hi ha marge per interposar denúncies de suposades agressions durant la revetlla. A aquestes dos casos s'hi ha de sumar l'agressió denunciada a Badalona, interposada aquest diumenge al matí per uns fets que suposadament haurien passat la nit o matinada de dissabte a diumenge.

Revetlla sense accidents mortals

El conseller d'Interior ha destacat que durant la revetlla de Sant Joan no s'han produït víctimes mortals en vies interurbanes per accidents de trànsit, tot i que al cap de setmana se n'han donat dues, a l'N-340 o a l'AP-7. Durant tota nit, els Mossos d'Esquadra de trànsit han fet fins a 2.683 controls d'alcoholèmia. D'aquests, en 179 casos el conductor ha donat un positiu administratiu, dos punts per sobre de l'any passat, i 18 han estat positius penals. Aquest petit augment, ha dit Buch, significa que «s'ha perseguit més els conductors». També s'han fet 47 controls de drogues.

Buch ha recalcat que l'operació tornada però, encara no ha acabat, ja que es preveu que tornin a l'àrea metropolitana de Barcelona fins a 300.000 vehicles fins a les 12 de la matinada. Per això ha advertit la possibilitat de «certs col·lapses» a vies «típiques de cap de setmana d'estiu» com són l'AP-7, la C-32, l'N-340. També ha demanat «paciència i prudència» a tots els conductors i sobretot «que portin aigua». Buch ha afegit «tots hem de tornar a casa».

La revetlla de Sant Joan també ha deixat prop de 4.000 trucades a través del 112 i ha obert 2.121 expedients. El SEM, per la seva banda, ha atès 256 persones per diverses patologies, sobretot intoxicacions, que han afectat a 128 persones. També han atès 85 agressions, 25 per accidents d trànsit, 20 per cremades i 7 per afectacions oculars. A més, fins a 243 s'han desplaçat als serveis d'urgència, hospitals o CUAPs, per ser atesos per lesions produïdes sobretot per cremades.

tracking