Diari Més

Catalunya

L'Agència Tributària celebra la primera subhasta pública electrònica de béns embargats

Les licitacions es faran a través del nou apartat de la web 'Subhastes ATC' a partir del 19 de juny

Les licitacions es faran a través del nou apartat de la web 'Subhastes ATC' a partir del 19 de juny

L'Agència Tributària celebra la primera subhasta pública electrònica de béns embargatsPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Tributària de Catalunya ha donat el tret de sortida a la primera subhasta pública electrònica de béns embargats amb l'objectiu de recaptar els deutes impagats. En un comunicat, el departament d'Economia ha explicat que a partir del 19 de juny començaran les licitacions de forma telemàtica a través del nou apartat de la seva web 'Subhastes ATC'. Les persones interessades en fer ofertes s'hauran de donar d'alta al portal i ingressar un 5% del preu de sortida del bé pel qual vulgui licitar. Rebran avisos cada cop que entri una licitació superior i tindran la possibilitat de presentar una contraoferta. Es podrà licitar durant 20 dies naturals des de l'inici de la subhasta, ampliable fins a 24 hores més. L'adjudicació de lots es farà quinze dies després del tancament de la subhasta. El primer lot que es licitarà de forma electrònica és de 13 finques amb preus de sortida d'entre 7.500 i 313.857 euros.

Està format per tres places d'aparcament, quatre locals, un pis, dues cases, un terreny urbà i dos terrenys rústics de diversos punts de Catalunya. El departament d'Economia ha destacat que el nou procediment de subhasta electrònica «simplificarà i facilitarà els tràmits, dotarà de seguretat jurídica els processos i en garantirà la transparència». D'aquesta manera, l'ATC dona compliment al cicle complet del procediment de recaptació executiva dels deutes impagats.

A través d'aquest portal també es podran licitar les propietats embargades per les entitats locals que formen part de la xarxa Tributs de Catalunya amb les quals s’hagi signat un conveni de col·laboració.

tracking