Diari Més

Societat

L'Observatori Contra l'Homofòbia de Catalunya alerta d'un augment de la violència contra les persones LGTBI

L'entitat demana habilitar un servei d'atenció nocturn després que una parella denunciï una nova agressió

El cas ha estat traslladat a l'Observatori Contra l'Homofòbia de Catalunya.

Una parella homosexual pateix una brutal agressió pels carrers de BarcelonaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) de Catalunya adverteix de l'increment de la violència contra les persones LGTBI. A través d'un comunicat, l'entitat explica que aquest 2019 porta registrades 70 incidències, un 30% més que el 2018.

L'alerta arriba després que una parella de dos nois de 18 i 21 anys hagin denunciat una agressió homòfoba al parc de Joan Miró de Barcelona, divendres a la nit. L'Observatori, que ha assistit a les víctimes, proposa a l'Ajuntament de Barcelona i a la Conselleria de Benestar Social i Família de la Generalitat habilitar un servei d'atenció a víctimes nocturn a través d'un número de WhatsApp.

Segons el president de l'Observatori, Eugeni Rodríguez, la seguretat de les persones LGTBI està «en risc» en l'àmbit de l'oci nocturn a Catalunya. Rodríguez, que denuncia un «brot» de «violència» a les nits «tant verbal com física» i generada majoritàriament per joves, sovint menors, insta tant a l'Ajuntament de Barcelona com a la Generalitat a «abordar el tema» per tal de «buscar solucions». Entre les mesures que proposen hi ha habilitar un servei d'atenció nocturn a través d'un número de WhatsApp amb psicòlegs i advocats per a poder atendre les víctimes «d'una forma còmplice i amable».

tracking