Diari Més

Política

Pisarello diu que està «decebut» amb Batet per suspendre els diputats presos però confia que puguin votar en la investidura

Afirma que Podem posarà sobre la taula la situació dels polítics independentistes per fer president a Sánchez

Imatge d'arxiu d'Eduardo Pisarello.

Pisarello diu que està «decebut» amb Batet per suspendre els diputats presos però confia que puguin votar en la investiduraACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari primer de la Mesa del Congrés, Gerardo Pisarello, s'ha mostrat «decebut» amb la presidenta de la cambra baixa per haver suspès els diputats presos. Ho ha dit en una entrevista al programa 'Via Lliure' de Rac 1 en què ha considerat que Batet «tenia un marge molt més gran per intentar resistir la pressió dels partits de dretes». Amb tot, ha dit que confia que quan finalitzi el judici «ja no hi haurà raons per mantenir-los en presó provisional». I s'ha mostrat esperançat que això succeeixi abans de la investidura perquè hi puguin votar. Amb tot, no ha aclarit quina serà la posició de Podem si es modifiquen les majories al Congrés i Sánchez pot esdevenir president sense el suport dels independentistes. Així mateix, ha assegurat que la situació dels presos estarà present en les negociacions d'investidura.

Gerardo Pisarello s'ha mostrat crític amb la decisió de Batet i ha dit que confia que els líders independentistes quedin en llibertat quan el judici acabi. Alhora indica que seria bo que això passés abans de la investidura de Pedro Sánchez. «Seria una bona notícia. No implicaria l'alteració de les majories al Congrés», ha apuntat.

Per Pisarello l'alteració dels resultats de les eleccions del 28 – A seria «incomprensible» i «inadmissible» i ha dit que cal evitar que això passi.

Pel que fa a les negociacions per investir Pedro Sánchez, ha explicat que «es parlarà de tot» i ha assenyalat que la situació dels polítics presos també s'abordarà.

tracking