Diari Més

Política

Rivera demana a la Mesa que suspengui els diputats presos i considera una «ofensa» que ocupin un escó

«És una ofensa que cobrin un sou públic els que estan processats per donar un cop d'estat a la nostra democràcia», defensa el líder de Cs

El president de Ciutadans, Albert Rivera intervenint en un acte del partit a Barcelona.

Rivera accepta «el repte de ser president» i assegura que està preparat per «governar i guanyar»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder de Cs, Albert Rivera, ha demanat a la Mesa del Congrés que accepti la petició del seu grup i suspengui «automàticament» els diputats presos. «És una ofensa al poble espanyol que ocupin un escó els que estan processats per donar un cop a la nostra democràcia», afegeix a través del seu compte de Twitter. Rivera ha publicat aquest text juntament amb una fotografia en què es veu com ell mira els diputats de JxCat Jordi Turull i Jordi Sànchez, que passen pel seu costat dins l'hemicicle del Congrés en la sessió constitutiva d'aquest dimarts.

La petició de Vox

El partit d'extrema dreta Vox ha presentat un escrit a la Mesa del Congrés demanant la suspensió «immediata» del diputat d'ERC Oriol Junqueras i dels diputats de JxCat Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull. En l'escrit, signat per líder de la formació, Santiago Abascal, la formació apel·la a l'article 21 del reglament de la cambra per demanar la «suspensió immediata» dels diputats «en la totalitat dels seus drets i deures parlamentaris» perquè estan «en situació preventiva decretada judicialment» i perquè concorren «la resta de requisits» del precepte que citen.

Aquest dilluns, el PP ja va fer la mateixa petició de suspensió «immediata» dels cinc diputats presos a la Mesa del Congrés. Els populars van afirmar que, segons la Constitució, la immunitat dels diputats no s'aplica en casos de processats si el judici oral ja està començat quan es constitueix la cambra baixa, i van apel·lar a la Llei d'Enjudiciament Criminal.

tracking