Diari Més

La defensa de Rull, Turull i Sánchez presenta un recurs davant del Suprem contra la denegació del suplicatori

Pina insisteix que l'alt tribunal té «l'obligació» de posar en coneixement de les cambres l'existència del procés judicial

Els candidats de JxCat Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Turull, en videoconferència des de la presó de Soto del Real.

La defensa de Rull, Turull i Sánchez presenta un recurs davant del Suprem contra la denegació del suplicatoriACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa dels diputats electes de Junts per Catalunya al Congrés Jordi Sánchez, Josep Rull i Jordi Turull han presentat aquest divendres un recurs de súplica al Tribunal Suprem contra la decisió de denegar el suplicatori a les cambres legislatives per continuar amb el judici contra els seus clients. En l'escrit, l'advocat Jordi Pina considera que l'alt tribunal hauria d'optar «a favor de l'opció més garantista dels drets dels acusats electes» respecte la immunitat parlamentària «al llarg de tot el procés judicial» i es remet a l'article 751 de la Llei d'Enjuiciament Criminal que estableix que els jutges hauran de posar en coneixement del Congrés i del Senat si hi ha causes judicials pendents contra algú que «estant processat» hagués estat escollit en unes eleccions.

Segons entén Pina, el tribunal té «l'obligació» de posar en coneixement de les cambres l'existència de la causa i no comparteix el raonament del Tribunal Suprem quan afirma que aquest procés és necessari en una «fase processat anterior a la del judici oral».

Els advocats defensors Jordi Pina i Andreu van den Eynde ja van demanar fa pocs dies que el Suprem demanés autorització a les cambres espanyoles per seguir processant els acusats. És un requisit legal regulat a la Constitució i als reglaments de les dues cambres emmarcat en la immunitat dels parlamentaris i concebut per protegir-los un cop s'ha d'iniciar una investigació contra ells.

Les defenses, però, interpretaven que en aquest cas –tot i que el judici ja està en marxa i es van presentar a eleccions estan ja processats- també cal aquesta autorització. Tot i que a l'escrit no demanaven al tribunal que suspengués la vista, sí es referien als tràmits que cal fer per obtenir el suplicatori i apuntaven que això alteraria el calendari de sessions.

tracking