Diari Més

Judicial

Torra defensa al TSJC la llibertat d'expressió per no retirar els llaços del Palau de la Generalitat

El President no ha respost a Vox «per decència democràtica» però sí a la fiscalia

El president de la Generalitat, Quim Torra, entrant al TSJC amb la seva dona i els advocats Gonzalo Boye i Jaume Alonso-Cuevillas.

El president de la Generalitat, Quim Torra, entrant al TSJC amb la seva dona i els advocats Gonzalo Boye i Jaume Alonso-Cuevillas.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El President de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat davant del magistrat instructor del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que no va fer cas a la Junta Electoral per retirar el llaç groc i la pancarta a favor dels polítics empresonats i exiliats per protegir la llibertat d'expressió. En la seva declaració, que ha durat poc menys de 40 minuts, Torra també ha fet referència als drets civils i polítics per justificar la seva decisió. Així, segons fonts jurídiques, Torra ha estat dins del jutjat «coherent» amb el que ha expressat públicament. Les mateixes fonts han explicat que el president de la Generalitat ha respost cinc preguntes del fiscal, però s'ha negat a respondre a l'acusació popular de Vox per «decència democràtica».

Tot i que el magistrat instructor, Carlos Ramos, ha demanat a Torra que no faci valoracions polítiques d'aquesta declaració judicial fins després de les eleccions municipals i europees, Torra té prevista una roda de premsa al Palau de la Generalitat per tractar la qüestió.

tracking