Diari Més

Una votant de l'IES Pau Claris de Barcelona assegura que la van tirar per les escales i que hi havia «voluntat de fer mal»

Una altra testimoni diu que un policia la va «estavellar a terra» i diu al Suprem: «Sóc una ciutadana lliure, la meva opinió ha de ser respectada»

María Luisa Carrillo va estar presenta l'Escola Estel de Barcelona.

Una votant de l'IES Pau Claris de Barcelona assegura que la van tirar per les escales i que hi havia «voluntat de fer mal»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una testimoni que estava a l'escala de l'IES Pau Claris de Barcelona l'1-O, Esther Raya, ha assegurat que la policia espanyola va tenir una actitud «molt agressiva»amb els votants que estaven a aquest centre. Ella estava al tram superior de l'escala, des d'on ha declarat que va veure com els agents «pegaven de forma desproporcionada»i com van «començar a tirar gent per les escales». De fet, ha dit que a ella mateixa la van «llençar de males maneres»i que un agent va intentar fer-li la traveta amb «la voluntat de fer mal». També ha denunciat que aquell dia va perdre el seu telèfon mòbil i que té «indicis»que està en mans de la policia. Una altra votant, que estava a l'escola Estel de Barcelona, María Luisa Carrillo, ha assegurat que un policia la va «estavellar contra terra»i ha declarat al Suprem: «Jo sóc una ciutadana lliure, la meva opinió ha de ser respectada».

Raya, que ha explicat que ella és un dels votants que l'advocacia de l'Estat i la fiscalia han demanat que siguin investigats per la justícia, ha explicat que des del tram mig-superior de l'escala va sentir com «la gent va començar a cridar perquè la policia els arrencava de molt mala manera, donaves puntades de pau, feien ús de les defenses, agafen del cabell a dones i els treien violentament fins que es van presentar just al peu de l'escala».

Ja a l'escala, ha dit que els policies van actuar «sense dir res». «De cop i volta algú va donar l'ordre i van començar a pujar pel tram de l'escala on em trobava», ha seguit explicant. Raya ha assegurat que els agents van actuar «de forma molt agressiva»quan els ciutadans estaven «asseguts de forma pacífica i calmada». «Van començar a arrencar gent, a donar-los bufetades, traient-los arrossegant-los al pati, de males maneres i sense dir absolutament res», ha insistit, «tenien ordres de netejar el pas, tenien pressa».

La testimoni ha assegurat que va veure com entre dos policies van pegar «cops de puny al cap»a un jove, mentre que a ella la van agafar d'una cama i la van «soltar». «A partir d'aquí, a la resta de gent la van començar a tirar per les escales». Sobre el seu cas, ha explicat que quan la van llençar «de molt males maneres»i que un agent va intentar fer-li la traveta i que, tot i que no va aconseguir, «hi havia la voluntat de fer mal».

Raya ha afegit que li van tirar la bossa i que no va recuperar el telèfon mòbil amb el que gravava. De fet, ha assegurat tenir «indicis»que l'aparell està «en mans de la policia», que algú s'hi ha connectat des d'una població del sud d'Andalusia i que li han «esborrat»fotos i vídeos, motiu pel qual ha presentat una denúncia.

«Sóc una ciutadana lliure»

Un altra testimoni, María Luisa Carrillo, que va estar present a l'Escola Estel de Barcelona, ha explicat que, en un moment que sortia del centre a fumar, es va trobar un polica davant que la va «estavellar a terra». «M'havia fracturat l'ala dreta de la pelvis sencera, em va costar quatre mesos de no poder valer-me», ha lamentat, «no ho oblidaré mai». Carrillo ha estat vehement en la seva intervenció, fins al punt que el president del tribunal, Manuel Marchena, l'ha emplaçat a estar «tranquil·la».

Carrillo també ha donat al tribunal els seus arguments per participar l'1-O: «Jo sóc una ciutadana lliure, la meva opinió ha de ser respectada, perquè si no hi ha l'opinió dels ciutadanes ja em diran on anem. Jo hi vaig anar a donar una opinió clara, res més».

tracking