Diari Més

Dues voluntàries de l'ANC que formaven el cordó del 20-S neguen cap intent d'assalt a l'edifici ni cap actitud violenta

Descriuen com un grup de manifestants van xiular Cuixart quan va pujar al vehicle de la Guàrdia Civil per desconvocar

Oriol Junqueras, mirant enrere durant la primera jornada del judici de l'1-O.

El Suprem autoritzarà la sortida de la presó dels cinc parlamentaris electes per prendre possessió del càrrecACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dues voluntàries de l'ANC que van participar en el cordó el 20-S davant d'Economia, Sílvia Prats i Maria Lluïsa Martínez, han descrit que el passadís era «ampli»i han negat cap intent de traspassar-lo, cap actitud violenta ni «intent d'assalt»ni al cordó ni a l'edifici, i que la gent les «respectava». Les dues van fer tasques per fer baixar la gent que estava dant dels cotxes de la Guàrdia Civil (especialment joves, a excepció d'una dona gran a qui van batejar com 'la iaia' i que van convertir en «ídol») i ampliar el cordó per protegir els cotxes ja quan queia la nit. Les dues han coincidit en assenyalar que un grup de joves del públic va xiular Cuixart, que va ser el primer en pujar al vehicle per desconvocar.

Les dues voluntàries han sostingut que quan Jordi Sànchez i Jordi Cuixart van desconvocar des de l'escenari situat a la Gran Via –i lluny de la porta de la conselleria- no se'ls va escoltar i que van entendre el missatge quan el van dirigir des de dalt dels vehicles policials.

Les dues voluntàries han explicat que feien tasques de relleus al cordó, i que també portaven aigua i menjar als voluntaris. Han descrit que no necessitaven estar tota l'estona entrellaçats al cordó i que ningú els va empentar. «Érem gent de totes les edats i no sempre estàvem agafats», ha descrit Martínez.

tracking