Diari Més

Álvarez diu que els serveis mínims del 3-O es van ajustar a acords anteriors entre Govern, sindicats i patronals

El secretari general de la UGT defensa que no es van pactar normes per la vaga diferents a l'habitual

Pla mitjà del secretari general de la UGT, Josep Maria Àlvarez, testificant al Suprem.

Álvarez diu que els serveis mínims del 3-O es van ajustar a acords anteriors entre Govern, sindicats i patronalsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de la UGT a Espanya i exsecretari general de l'organització a Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha declarat que els serveis mínims que es van establir per a la vaga del dia 3 d'octubre del 2017 –que el seu sindicat no va convocar- es van ajustar «plenament» als «acords en fred». Es tracta d'acords signats els anys 2005 i 2008 entre sindicats, patronals i Govern en un moment sense conflicte perquè es va constatar que era «difícil» arribar a acords per establir serveis mínims quan hi havia convocada una vaga. «S'ha de tenir en compte que no sempre han tingut els mateixos serveis mínims, però estan plenament dins dels acords signats en el seu moment», ha assegurat.

La defensa de Dolors Bassa, exercida per l'advocat Mariano Bergés, ha preguntat a Álvarez si creu que els serveis mínims que es van fer aquell dia van ser «anormalment mínims» i el cap de la UGT ha dit que no.

El president del tribunal, Manuel Marchena, ha tallat l'interrogatori de la fiscalia quan ha intentat preguntar a Álvarez sobre si el Govern va enviar a la UGT en decret de la convocatòria del referèndum en relació a la vaga. Marchena ha demanat al fiscal limitar l'interrogatori als termes establerts per la defensa de Bassa, que és qui l'ha proposat com a testimoni.

tracking