Diari Més

Política

Arrimadas diu adéu al Parlament exhibint el cartell d'una pintada al carrer de casa seva

'Passi-ho bé, Inés' es llegeix en el missatge acompanyat de llaços grocs

La líder de Cs, Inés Arrimadas, ensenya un cartell des del faristol del Parlament, durant la seva última intervenció al ple de la cambra.

Arrimadas diu adéu al Parlament exhibint el cartell d'una pintada al carrer de casa sevaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, s'ha acomiadat aquest dijous del Parlament fent la seva última intervenció. Durant el seu discurs, en què ha denunciat la «confrontació social i divisió que ha generat el nacionalisme», ha exhibit la fotografia d'una pintada al carrer de casa seva on es pot llegit 'Passi-ho bé, Inés' acompanyat de llaços grocs. En el seu darrer discurs des del faristol, Arrimadas visiblement emocionada ha recordat la seva arribada a Catalunya i ha afegit que ha sigut «catalana d'elecció». En acabar les seves paraules, la fins ara cap de l'oposició ha saludat el president de la Generalitat, Quim Torra, i cadascun dels membres del Govern presents a l'hemicicle.

Arrimadas ha tingut paraules d'agraïment pels diputats i els treballadors del Parlament però també ha volgut posar l'accent en què la cambra catalana és un «reflex de la confrontació social i la divisió que ha general el nacionalisme». «Hem vist les etapes més negres de la història, quan una minoria va voler passar per sobre d'una majoria. Hem estat al peu del canó», ha defensat.

La fins ara líder de l'oposició ha assegurat que va al Congrés per formar «l'alternativa al pròxim govern espanyol» i s'ha mostrat convençuda de Cs governarà a Catalunya i a Espanya.

Pel que fa al seu relleu a Catalunya al capdavant de Cs, Arrimadas s'ha dirigit directament a Carlos Carrizosa, que passarà a ser el president del grup de Cs al Parlament i a la diputada Lorena Roldán, assegurant que deixa el partit «en molt bones mans».

Seguint en la línia de la legislatura, Arrimadas ha ensenyat també un cartell en la seva última intervenció al Parlament. Concretament, sobre una pintada que assegura que ha vist al carrer de casa seva. Arrimadas ha lamentat que això no només li passa a ella i ha afegit que sempre ha estat «molt dur» lluitar contra el nacionalisme. «Les persones que estan tristes i preocupades patint el nacionalisme, els hi dic que no estan soles», ha conclòs.

En la part inicial de la intervenció, Arrimadas ha recordat els seus 7 anys de diputada i com va arribar a Catalunya per estudiar i treballar. I ha recordat que s'ha casat amb un català que, precisament, va conèixer al Parlament.

Dia de comiats al Parlament

Arrimadas no és l'única que diu adéu avui al Parlament per anar al Congrés. També ho fan el president d'ERC, Oriol Junqueras, el diputat d'ERC, Gerard Gómez del Moral, el diputat de Cs i vicepresident segon del Parlament, José María Espejo-Saavedra, la diputada de JxCat Laura Borràs, els diputats de JxCat Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sánchez, així com la diputada del PPC Andrea Levy. Tots ells han estat escollits diputats en les darreres eleccions del 28-A.

tracking