Diari Més

Un sostinspector de la Brimo diu que el 20-S la gent estava «indignada» però que no hi havia «comportaments violents»

Afirma que va accedir i sortir «sense cap problema» d'Economia a través del cordó de voluntaris de l'ANC

Pla general del tribunal del judici de l'1-O, el 21 de març del 2019.

judici 1-O, supremACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un sotsinspector de la Brimo (TIP 3404) que va estar a Economia fins a les deu de la nit ha descrit una actitud «indignada» dels concentrats però ha dit que no va veure «comportaments violents». Ha afirmat que hi havia una «tipologia diversa» de manifestants, amb presència de molta gent gran. A preguntes de la defensa de Cuixart, també ha reconegut que no va tenir «cap problema» per accedir a Economia uniformat a través del passadís de voluntaris de l'ANC i que va sortir pel mateix lloc. En resposta a la fiscalia, s'ha limitat a dir que els concentrats van exercir alguna vegada «pressió» contra els agents però que no va veure cap agressió i que només li van explicar que algú havia llençat una ampolla de aigua. El va rellevar l'inspector en cap de la Brimo (TIP 5422) que, en canvi, sí ha descrit «pluja de llaunes de cervesa» i altres actituds contra la policia especialment al final de la nit quan les entitats ja havien desconvocat.

Aquest sotsinspector ha relatat que va estar al capdavant de la Brimo durant el 20-S i que la persona amb qui interlocutava en tot moment era la intendent Laplana (investigada a l'Audiència Nacional) i que també va estar present a la reunió amb el tinent de la Guàrdia Civil. Ha testificat a petició de la defensa de Forn i, a diferència del seu cap que el va rellevar a la tarda, ha descrit una actitud «no violenta» de la gent que va veure durant la concentració al llarg del dia. «Noto indignació en general a la massa, quan jo m'acosto a la conselleria a peu sí que s'escoltava era gent com cridant», ha explicat a preguntes de la fiscalia. Tanmateix, ha dit que no recorda què cridava la gent ni si eren insults.

Ha explicat que Laplana li va demanar que la Brimo fes un accés per entrar detinguts, a petició de la Guàrdia Civil. Però que es va descartar «absolutament» perquè hi havia «milers» de concentrats. «Mai havia vist aquesta densitat en una concentració», ha explicat.

Així mateix, ha explicat que es van reunir a dos quarts de tres amb la Guàrdia Civil i que els van demanar que protegissin els vehicles. «Ho vam valorar però no sabíem com estaven, segurament estarien bandalitzats, però hagués calgut apartar la gent i ho descartem perquè hi havia moltíssima gent» ha dit. Com a alternativa, des del centre de comandament van decidir activar l'helicòpter amb càmeres per controlar des de dalt.

En cap moment va parlar directament amb Sànchez ni amb Cuixart però sí que ha dit que li consta que sobre les nou de la nit es va començar a muntar un cordó policial amb l'ajuda dels voluntaris. Ara bé, no ha pogut aportar més detalls perquè va marxar d'Economia cap a les deu de la nit, rellevat pel seu inspector en cap.

tracking