Diari Més

El PP recorrerà al TC la resolució que permet a Puigdemont presentar-se a les europees

Casado: «A un pròfug de la Justícia no se li hauria de donar el benefici de representar el seu país a les institucions comunitàries»

Pla mitjà lateral del president del PP, Pablo Casado, alçant el puny mentre intervé des d'un faristol en un míting de partit a Tarragona, el 17 d'abril del 2019

Pablo Casado, president, PPRoger Segura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PP, Pablo Casado, ha anunciat aquest dilluns des de La Moncloa –on ha comparegut després de reunir-se amb Pedro Sánchez- que la seva formació presentarà un recurs contra la sentència de tres jutjats del contenciós-administratiu de Madrid que permet que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí es presentin a les eleccions europees. «A un pròfug de la Justícia no se li hauria de donar el benefici de representar el seu país a les institucions comunitàries», ha dit Casado.

El PP i Ciutadans van ser les dues formacions que van recórrer la candidatura de Puigdemont, Comín i Ponsatí a Europa, i malgrat que la JEC els va donar la raó en un primer moment finalment la Fiscalia, el Tribunal Suprem i el contenciós-administratiu de Madrid s'han posicionat a favor del dret dels tres exmembres del Govern de la Generalitat a presentar-se a les eleccions.

Casado s’ha assabentat de la notícia durant la reunió amb Sánchez i ha estat preguntat a la roda de premsa que ha ofert posteriorment. «Pensem que la democràcia espanyola no mereix aquest escarni de veure com persones que estan reclamades per la Justícia volen representar el nostre país a unes eleccions europees per seguir fent propaganda pagada amb els nostres impostos i intentar traslladar la postveritat falsària que a Espanya no hi ha democràcia i no es respecten els drets i les llibertats polítiques», ha dit.

Al final de la seva roda de premsa el líder del PP ha insistit que «a Catalunya hi segueix havent un problema seriós de compliment de la legalitat» i ha reiterat la seva aposta per aplicar el 155 o altres normes com la Llei de partits, de finançament d’organitzacions polítiques. «Espero que el govern que surti de la ronda de consultes i d’aquesta investidura posi ordre a Catalunya», ha dit,

Ha posat com a exemple l’acte d’aquest diumenge a Mauthausen en memòria dels republicans assassinats que la ministra de Justícia, Dolores Delgado, va abandonar per la referència que s’hi va fer a l’empresonament de l’exconseller Raül Romeva. «No podem tenir un govern autonòmic que segueix difamant els espanyols i arruïnant l’economia d’una terra tan meravellosa com Catalunya», ha afirmat Casado, que ha insistit que el PP serà «molt exigent» en la qüestió catalana.

tracking