Diari Més

Torra veu una «victòria» que el Suprem reconegui que Puigdemont és elegible

En declaracions als periodistes a Tarragona, considera que tant la Fiscalia com el Tribunal Suprem els han donat la raó

El president de la Generalitat, Quim Torra i la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, a Tarragona.

Torra veu una «victòria» que el Suprem reconegui que Puigdemont és elegibleACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha celebrat avui com una «victòria» que el Suprem hagi reconegut que el seu antecessor, Carles Puigdemont, és elegible, cosa que creu que demostra que la decisió de la Junta Electoral de vetar la seva candidatura al capdavant de JxCAT a les europees era «aberrant».

En declaracions als periodistes a Tarragona, Torra ha felicitat Puigdemont i els exconsellers Toni Comin i Clara Ponsatí, perquè considera que tant la Fiscalia com el Tribunal Suprem els han donat la raó, de manera que «han guanyat».

El Suprem ha determinat que, malgrat «trobar-se en rebel·lia», Puigdemont, Comin i Ponsatí, fugats de la justícia espanyola, poden concórrer a les eleccions europees del 26M, ja que no compleixen cap dels requisits d'inelegibilitat, si bé torna el cas al jutjat contenciós administratiu de Madrid perquè resolgui de manera immediata.

Torra ha destacat que tant el Suprem com la Fiscalia - que també va sostenir que Puigdemont tenia dret a concórrer a les eleccions europees - han reconegut que l'expresident català és elegible. «Aquesta és la notícia, han guanyat», ha postil·lat.

Això no obstant, el president català ha lamentat que, a causa del «festival» en què s'ha convertit la «justícia espanyola», el Suprem hagi acordat que la decisió l'hagi d'adoptar un altre tribunal, en aquest cas el contenciós administratiu.

«L'important és l'aspecte substantiu. Felicito els companys. Només faltaria. Mirin si era aberrant la decisió de la Junta Electoral - de vetar la seva candidatura - que la Fiscalia i el Suprem ja els han donat la raó. Estem molt contents des d'aquest punt de vista», ha ressaltat Torra.

tracking