Diari Més

Puigdemont constata que el 28-A és un dia molt important «per alliberar la democràcia confinada» a la presó i a l'exili

L'expresident està convençut que l'independentisme seguirà sent «majoritari» i crida a votar «per Catalunya i la seva llibertat»

L'expresident Carles Puigdemont durant l'atenció als mitjans després d'entrar a la presó de Neumünster quan es compleix un any de la seva detenció.

Puigdemont demana un «informe legal independent» per comparar la decisió del tribunal alemany i la sentència del SupremACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha constatat aquest diumenge que aquesta jornada electoral és un dia molt important «per alliberar la democràcia confinada a Soto del Real, a Alcalá Meco i a l'exili». «Avui és un dia molt important per a tots ells», ha dit a través d'un missatge des del seu compte de Twitter, adjuntant una imatge de Jordi Turull, Jordi Sànchez i Josep Rull. També a través de Facebook, Puigdemont ha cridat els catalans a votar aquest diumenge «per Catalunya i la seva llibertat». S'ha mostrat convençut, de fet, que l'independentisme «continuarà essent la força central i majoritària a Catalunya». «No podem ser indecisos, perquè la manera de defensar-nos és anar a votar», ha afegit.

Puigdemont ha constatat que els catalans han triat «la part lliure de la història, i no la còmoda», i no ha tingut cap dubte que a Catalunya hi haurà una gran participació. «Perquè els catalans, quan hi ha urnes, hi anem», ha dit.

En la seva piulada, també ha aprofitat per incloure un dibuix realitzat per l'artista egipci Sherif Arafa sobre la repressió contra els que lluiten pels drets fonamentals. En la il·lustració apareix un home amb una urna al cap tancat en una presó.

tracking