Diari Més

El coordinador de Mossos de l'ANC diu que l'1-O va «intentar complir» la Constitució i la resolució del TSJC

Marchena recorda a Albert Donaire que és agent de l'autoritat i ha de respondre la veritat de tot el que se li pregunti com a testimoni

Pla general del tribunal del judici de l'1-O, el 21 de març del 2019.

judici 1-O, supremACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coordinador de Mossos de l'ANC, Albert Donaire, ha assegurat aquest dimecres davant del Tribunal Suprem que ell va actuar a un col·legi electoral de Ribes de Freser (Ripollès) «intentant complir» la resolució del TSJC, que ordenava «no causar un mal major a la població», i també la Constitució espanyola. Preguntat per Vox, ha explicat que degut a les més de 500 persones que hi havia al col·legi, i a la falta de material antiavalots, no van poder actuar al centre, on tampoc va acudir la Guàrdia Civil. Donaire ha assegurat que ell només es va comunicar amb els seus superiors a través de l'emissora oficial i que personalment no va aixecar cap acta.

Preguntat pel seu activisme independentista, ha dit que ell no estava sent jutjat, però el president del tribunal, Manuel Marchena, li ha recordat que estava sota promesa de dir la veritat i que havia de respondre totes les preguntes que el tribunal considerés pertinents. Donaire ha assegurat que no coneixia personalment a Jordi Sànchez, aleshores president de l'ANC, i ha dit que no recordava alguns tuits o missatges d'un canal de Telegram a favor de la independència i contra la policia i la Guàrdia Civil. A preguntes de la defensa de Joaquim Forn, ha admès que la sectorial de Mossos de l'ANC no té cap representativitat oficial dins del cos.

Donaire ha intentat dir algunes paraules en català, però de seguida ha acabat parlant en castellà. Ha reconegut que està denunciat per calúmnies i ell mateix fa uns dies va denunciar amenaces a casa seva.

tracking