Diari Més

El tribunal ajorna fins dimecres la declaració de Batlle per un error amb el cognom

L'exdirector dels Mossos apareix en diversos escrits com a 'Battle', 'Bade' o 'Baitlle'

A la dreta, Manuel Marchena, juntament amb Andrés Martínez Arrieta, en una imatge d'arxiu.

Marchena es descarta ara com a candidat a presidir el CGPJ i el Tribunal SupremACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'exdirector dels Mossos d'Esquadra Albert Batlle no ha declarat finalment aquest dimarts al judici de l'1-O que se celebra al Tribunal Suprem. Un error amb el seu cognom va provocar que Batlle fos citat dues vegades, els dies 23 i 25, i la sala li va comunicar que quedava anul·lada la citació de dijous 25. Aquest dimarts, però, Batlle no s'ha presentat i el president del tribunal, Manuel Marchena, ho ha atribuït a què el testimoni «deu haver entès» que l'anul·lació era per als dos dies. Marchena ha anunciat que Batlle torna a estar citat per aquest dimecres a la una del migdia. L'exdirector dels Mossos esta cridat com a testimoni per l'acusació popular exercida per Vox, que en el seu escrit d'acusació va anomenar Batlle com a 'Battle', i per la de Forn, que va escriure correctament el cognom.

En l'escrit d'admissió de proves, el tribunal va mantenir l'error de 'Battle' de l'escrit de Vox i va canviar el cognom de Batlle per 'Bade' en l'apartat de la defensa de l'exconseller d'Interior. A més, en algun dels calendaris fets públics pel tribunal es feia referència a l'exdirector dels Mossos com a 'Albert Baitlle'.

Lloveras i Elena, testimonis de dimecres

A més de Batlle, per aquest dimecres també estan previstes les declaracions de responsables d'Unipost, com el director financer Xavier Barragan, Antón Raventós, i el responsable d'una delegació de l'empresa Rafael Ramírez, el mosso Albert Donaire, qui va ser portaveu del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, i l'expresidenta de l'AMI Neus Lloveras.

Per a la tarda estan citats l'eurodiputat d'ERC Jordi Solé i l'excap de protocol del Departament d'Economia Anna Teixidó, que va estar present durant el 20-S al registre a la seu de la conselleria.

tracking