Diari Més

Els llibres polítics triomfen per Sant Jordi

Torra recomana Sis nits d’agost, entre d'altres

Contes des de la presó, d'Oriol Junqueras.

Els llibres polítics triomfen per Sant JordiCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'actualitat marca la tria de llibres per Sant Jordi entre les personalitats catalanes, que majoritàriament es decanten per volums amb un alt contingut polític o escrits pels presos independentistes.

El president de la Generalitat, Quim Torra, en recomana tres: Sis nits d’agost, de Jordi Lara; Miquel Borrell i Sabater, Biografia de Catalunya i Zoraida Burgos, Convivència d’aigües. Contes des de la presó d'Oriol Junqueras és l'opció per la qual es decanten el vicepresident del Govern i els consellers Bosch i Capella.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, escull aquest Sant Jordi Barcelona feminista, d'Isabel Segura i Tres dies a la presó, de Gemma Nierga i Jordi Cuixart. Per contra, la cap de l'oposició es decanta per la novel·la històrica i tria el Premi Planeta d'aquest any: Yo, Julia, de Santiago Posteguillo.

Els llibres de Romeva i Junqueras i volums de caràcter polític entre els consellers

El vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, opta aquest Sant Jordi per l'obra Teoria general de l'oblit de José Eduardo Agualusa i Contes des de la presó d'Oriol Junqueras.

Entre d'altres consellers, el d'Acció Exterior, Alfred Bosch, tria per Sant Jordi el llibre Red Famine: Stalin’s War in Ukraine d'Anne Applebaum i, com Aragonès, també recomana el volum de contes de Junqueras als seus fills. La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, recomana Les odes d'Horaci, una edició bilingüe llatí-català de Bernat Metge, mentre que el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, es decanta per No pensis en un elefant! Llenguatge i debat polític de George Lakoff.

L'opció dels polítics

La cap de l'oposició, líder de Cs a Catalunya i candidata al 28-A, Inés Arrimadas, opta per Yo, Julia, de Santiago Posteguillo.

Jordi Sànchez, cap de llista de JxCat al 28-A, recomana aquest Sant Jordi la novel·la Les nostres riqueses, de Kaouter Adimi, mentre que Laura Borràs es decanta pel volum 3 de Tots els contes, de Víctor Català. Jaume Asens, cap de llista d'En Comú Podem al 28-A, tria El Naufragi, de Lola García.

Meritxell Batet, la candidata del PSC el 28-A i ministra de Política Territorial i Administracions Públiques, opta per El cuarteto de Alejandría, de Lawrence Durrell i el primer secretari dels socialistes, Miquel Iceta, opta per un clàssic: Tots els contes, de Pere Calders.

Feminisme per al 99% de Cinzia Arruzza, Tithi Bhattacharya i Nancy Fraser és l'opció del diputat de la CUP al Parlament Vidal Aragonès, mentre que Jéssica Albiach, presidenta de Catalunya en Comú Podem, recomana Fake News: la verdad de las noticias falsas.

Alejandro Fernández, president del PPC, vol l'últim llibre de Michel Houellebecq, Serotonina.

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, escull el Premi Ramon Llull, Jordi Cabré amb Digues un desig, entre d'altres obres.

L'exvicepresident del Govern i candidat d'ERC al 28-A, Oriol Junqueras, ha volgut recomanar el llibre que ell mateix ha escrit des de la seva cel·la dedicat als seus fills, Contes des de la presó.

L'exconseller Carles Mundó escull aquest Sant Jordi el volum Anatomia de les distàncies curtes, de Marta Orriols, mentre que l'exconsellera Meritxell Borràs tria Tres nits de torb i un cap d’any, de Jordi Cruz. De profundis. La balada de la presó de Reading i altres escrits carcelaris d'Oscar Wilde és l'opció de l'exconseller Santi Vila.

De la seva banda, Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona i alcalde de Vila-seca recomana el llibre de poesia inèdita d’Antoni Rovira i Virgili La Collita darrera.

tracking