Diari Més

Política

Torra denunciarà la simulació d'afusellament i crema de Puigdemont a Sevilla i JxCat portarà els fets a la Fiscalia

Tremosa presentarà una pregunta escrita a la Comissió Europea

Imatge de l'acte a Coripe.

Torra denunciarà la simulació d'afusellament i crema de Puigdemont a Sevilla i JxCat portarà els fets a la FiscaliaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, denunciarà la simulació d'afusellament i crema de Carles Puigdemont, aquest diumenge a Coripe (Sevilla). En un missatge a Twtitter, Torra ha qualificat d'«hòrrid, fàstic extrem» i «intolerable» els fets. Al seu torn, JxCat ha anunciat que ho denunciarà a la Fiscalia perquè investigui l'acció per presumpte delicte d'odi. La formació també demanarà al PSOE que prengui mesures contra l'alcalde socialista del municipi. A banda, el candidat al Congrés i eurodiputat pel PDeCAT, Ramon Tremosa, ha anunciat que denunciarà els fets a la Comissió Europea via pregunta parlamentària escrita.

A més, JxCat també demanarà al Síndic de Greuges un informe sobre els fets, perquè Puigdemont és diputat del Parlament. El candidat de JxCat al Congrés per Tarragona Ferran Bel ha dit que els líders del PSOE, Pedro Sánchez, i del PP, Pablo Casado, seran «còmplices» de l'acció si no la condemnen. Així ho ha remarcat en el míting d'aquesta tarda a Reus (Baix Camp).

Els veïns de Coripe han simulat aquest diumenge l'afusellament i crema de l'expresident, en el marc de la festa de 'La Quema de Judas'. Han fabricat un ninot amb la cara de Puigdemont i, juntament amb una estelada i un llaç groc, l'han passejat pels carrers fins a penjar-lo d'un arbre. Aleshores, li han disparat trets fins que ha començat a cremar. El ninot que s'afusella durant la festa, que se celebra anualment el Diumenge de Resurrecció, representa alguna persona reconeguda que es consideri que durant l'any hagi fet alguna mala acció. Així, són els alumnes de segon d'ESO de l'institut del poble i les seves famílies els responsables de la tria del personatge.

tracking