Diari Més

Junqueras, als seus fills: «Hola Lluc i Joana, ens veiem aviat»

80 periodistes segueixen la primera intervenció en campanya del líder d'ERC a la roda de premsa de l'ACN

Recurs del visor de la càmera de vídeo durant la roda de premsa que Oriol Junqueras ha ofert per a l'ACN des de Soto del Real aquest 19 d'abril de 2019.

Junqueras, als seus fills: «Hola Lluc i Joana, ens veiem aviat»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder d'ERC i cap de llista a les eleccions espanyoles, Oriol Junqueras, ha iniciat aquest divendres la roda de premsa a l'ACN avalada per la Junta Electoral Central (JEC) amb una salutació als seus dos fills aprofitant que «els veu poques vegades». «Hola Lluc i Joana, ens veiem aviat», els ha dit també al final de la roda de premsa. El republicà ha ofert la primera aparició pública per videoconferència després de la declaració al Tribunal Suprem (TS) pel judici de l'1-O del passat febrer. Ha admès l'»alegria» que ha sentit per oferir una roda de premsa i retrobar-se amb periodistes. «El dia que torni, prepareu-vos. Batrem el rècord mundial en temps de rodes de premsa», ha ironitzat. La trobada ha tingut una duració d'una hora i quaranta minuts i ha estat seguida per 80 periodistes de mitjans catalans, espanyols i internacionals.

Al llarg de la intervenció, Junqueras ha tingut un record per la resta de polítics presos per l'1-O i els que resideixen a l'estranger. «En Raül (Romeva) és fantàstic. Tinc molta sort que sigui aquí. Tot i que preferiria que fos fora», ha dit.

El republicà ha contestat pregunta rere pregunta des d'una sala del centre penitenciari de Soto del Real, la mateixa que va utilitzar el candidat de JxCat el passat dijous. Des de Barcelona a la seu de l'ACN, a més dels 80 periodistes, han seguit la roda premsa el número 2 per Barcelona dels republicans, Gabriel Rufián, la candidata a les eleccions europees, Diana Riba, així com un dels homes forts d'ERC Sergi Sabrià. En un moment, Rufián i Junqueras s'han saludat i el darrer ha agraït la tasca del número dos dels republicans.

El president d'ERC ha acabat la roda de premsa recordant que aquest Sant Jordi publicarà 'Contes des de la presó', els escrits dedicats als seus fills i desitjant sort al cap de llista de JxCat, Jordi Sánchez.

A banda d'entrevistes amb el 'Diari Ara' i 'La Vanguardia' diumenge i dilluns que ve, ERC ha comunicat que Junqueras i el candidat al Senat, Raül Romeva, intervindran del míting de campanya de partit a Cambrils aquest diumenge a través d'una videoconferència des de la presó.

tracking