Diari Més

Consum

Els catalans cada vegada valoren més el vi del país amb DO en hosteleria i alimentació

Els productes catalans ja representen un 38,74% de les compres

El vi amb denominacions d'origen catalanes han millorat la seva quota de mercat.

Els catalans cada vegada valoren més el vi del país amb DO en hosteleria i alimentacióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Denominacions d'Origen (DO) de vi català lideren el mercat a Catalunya per cinquè any consecutiu, amb una quota del 38,74% el 2018, gairebé tres punts més que l'any anterior.

Així ho assenyala un informe de la consultora Nielsen encarregat per l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), que constata el creixement del vi català amb DO en aquesta comunitat, tant en el canal hostaleria com en el de l'alimentació.

En els últims vuit anys, el vi català ha mostrat una tendència a l'alça, passant d'una quota de consum del 27,8% el 2010 al 28,74% actual.

«Un any més es demostra el dinamisme que les Denominacions d'Origen i els cellers duen a terme per incrementar la comercialització dels seus vins i, a la vegada, l'interès del consumidor pel vi català», ha assenyalat el director general de l'INCAVI, Salvador Puig.

Per Denominacions d'Origen, les més demandades són la DO Catalunya, amb una quota de mercat del 16,32%, seguida de la DO Penedès (6,87%), la DO Terra Alta (5,18%), la DO Montsant (2,78%) i la DO Costers del Segre (2,74%).

El consum de vi català amb DO també creix en l'últim any al conjunt d'Espanya i arriba a una quota de mercat del 7,82%, un punt més que el 2017.

tracking