Diari Més

Un caporal de la Guàrdia Urbana de Badalona diu que Cuixart li va «exigir» que retornés uns cartells comissats

Reconeix que no va cridar però que va «colpejar el capó» del cotxe de la policia

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, durant la seva declaració al judici de l'1-O.

Un caporal de la Guàrdia Urbana de Badalona diu que Cuixart li va «exigir» que retornés uns cartells comissatsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un caporal de la Guàrdia Urbana de Badalona ha relatat l'episodi sobre un comís de cartells el 25 de setembre de 2017 on estava el president d'Òmnium, Jordi Cuixart. Segons ha dit, el president de l'entitat va aparèixer quan havien aturat cinc persones que penjaven cartells i li va «exigir» que tornés el material que la policia els havia retirat. Als cartells posava 'Hola Europa' o 'Hola República' i un anagrama amb un 'sí'. «Tranquil tranquil no estava, ens demanava que ho deixés estar, ni ho deia si us plau ni suplicant», ha explicat. A preguntes de la lletrada de Cuixart, Marina Roig, ha reconegut que no els va cridar. Però ha afegit que va colpejar el capó del cotxe policial quan volien moure el vehicle i que els va recriminar l'actuació. «Ens deia que havíem de passar de llarg, que estàvem fent el ridícul i que no estàvem per fer això», ha explicat. A més, ha dit que un cop l'extinent d'alcalde José Téllez va agafar els cartells de dins del cotxe policial, Cuixart es va encarregar també de repartir-los entre la gent.

El caporal ha explicat que va redactar l'acta i que hi va fer constar els noms de Cuixart i Téllez, tot i que no els va identificar ni demanar el DNI. Segons assegura, la situació era «ja prou tensa» i per això només va fer constar els seus noms en la descripció dels fets però no els va identificar.

Segons ha dit, actuaven sota la instrucció de la fiscalia i ha dit que l'Ajuntament de Badalona tenia la «voluntat política» de no intervenir en res que afectés l'1-O.

tracking