Diari Més

Molinero nega que els Mossos reconeguessin com a «interlocutors vàlids» a Sànchez i Cuixart el 20-S

El comissari reconeix que només els van demanar alguna gestió per «minimitzar els efectes» de la concentració

Imatge general de la façana principal del Tribunal Suprem.

Tribunal SupremACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comissari dels Mossos Joan Carles Molinero ha assegurat aquest dijous al Tribunal Suprem que la policia catalana no va reconèixer l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez i el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, com a «interlocutors vàlids» entre ells i els manifestants el 20-S a Economia, on s'estava fent un registre relacionat amb l'1-O. Molinero ha limitat el paper dels líders de les entitats a alguna petició que van fer des dels Mossos perquè fessin alguna gestió per «minimitzar els efectes» de la concentració. «Però no és que fossin nomenats com a interlocutors vàlids entre nosaltres i els manifestants», ha remarcat. Molinero ha dit tenir constància «d'algunes converses de mediació» entre l'operatiu policial desplegat a Economia, «especialment amb Jordi Sànchez i en menor mesura amb Jordi Cuixart».

Molinero, que aquell dia va estar al centre de comandament amb el major Trapero i altres comissaris, ha dit en respostes a l'advocat de Sánchez, Jordi Pina, que és «habitual» que es facin tasques de mediació amb «tots els col·lectius» que fan manifestacions a Catalunya. «No només amb l'ANC, he mediat amb la Falange, amb el PSC, amb el PP, amb qualsevol organització política o social que ha fet una mobilització al carrer que hagi requerit la participació de l'ordre públic», ha assegurat. Es tracta d'una mediació, ha dit, que està «estesa i interioritzada per tots els comandaments».

A preguntes de l'advocada de Cuixart, Marina Roig, Molinero ha destacat que mai hi ha hagut «incidents o desordres públics» en manifestacions convocades per Òmnium, tot citant explícitament les organitzades per les Diada. «El paper important de la mediació i la relació entre els mossos i aquestes entitats ens ha ajudat moltes vegades perquè grans concentracions amb un número molt important de persones es facin amb total i absoluta normalitat», ha dit.

Molinero ha posat com a exemple de medicació la que van fer amb Democracia Nacional per una manifestació que havien convocat a Barcelona per l'1-O. «És una prova evident que l'àrea de mediació intervé sempre que pot en fases prèvies», ha assegurat, «apliquem la medicació siguin els convocants d'un signe o d'un altre».

El comissari també ha dit recordar diversos comunitats de premsa i notícies als mitjans de l'1-O on tant Cuixart com Sànchez «feien crides a concentracions pacífiques i no violentes».

tracking