Diari Més

Ferran López assegura que van alertar Forn que les seves declaracions sobre la posició dels Mossos l'1-O eren un «error»

El comissari de la policia catalana diu al Suprem que l'exconseller no va donar cap ordre política a la Prefectura sobre el referèndum

els comissaris dels Mossos d'Esquadra Ferran López i Joan Carles Molinero s'aturen a l'entrada del Tribunal Suprem acompanyats de la seva lletrada davant d'un agent de la Policia Nacional.

els comissaris dels Mossos d'Esquadra Ferran López i Joan Carles Molinero s'aturen a l'entrada del Tribunal Suprem acompanyats de la seva lletrada davant d'un agent de la Policia Nacional.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comissari dels Mossos Ferran López, que era número 2 del major Josep Lluís Trapero la tardor del 2017, ha assegurat que van alertar l'exconseller d'Interior, Joaquim Forn, que les seves declaracions sobre la posició dels Mossos d'Esquadra en relació a l'1-O eren un «error», perquè «ens situaven en una situació que no era la que estàvem instal·lats». López ho ha dit en referència a declaracions de Forn com que la policia catalana «facilitaria» el referèndum. Per López, l'exconseller «projectava una posició dels Mossos que no era la correcta» i ha explicat que li van retreure en una reunió al Palau de la Generalitat el 28 de setembre. López ha assegurat que els Mossos estaven «disposats a complir el mandat judicial» i fer-ho en una «situació anòmala» perquè «el conseller empenyia en sentit contrari». En la seva declaració com a testimoni davant del Tribunal Suprem, López ha remarcat que Forn «no va demanar mai res» a la Prefectura de la policia catalana respecte a «instruccions sobre l'1-O».

tracking