Diari Més

Empresa

Mercadona va fer compres a proveïdors catalans per valor de 3.779 milions d'euros durant el 2018

Va adquirir 56,6 milions de quilos de fruita i 4,5 milions de quilos de peix fresc del litoral català, entre d'altres

Secció de forn a un supermetcat de la cadena Mercadona.

Mercadona va fer compres a proveïdors catalans per valor de 3.779 milions d'euros durant el 2018Mercadona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cadena de supermercats Mercadona va fer compres a proveïdors catalans per valor de 3.779 milions d'euros, un 4% més que el 2017, i va destinar 151,3 milions d'euros a inversions com la reforma de botigues o millores en la xarxa logística, un 21% més que en l'exercici anterior. Mercadona va mantenir una relació comercial amb més de 1.800 pimes catalanes i 126 proveïdors. Per exemple, en xifres absolutes, va comprar 56,6 milions de quilos de fruita a diverses empreses lleidatanes i gironines; més de 116 milions de quilos d'embotits a empreses com Casa Tarradellas, Noel i La Selva, entre d'altres; 445.700 unitats de coca d'escalivada de Productes Artesanals Melendres; 4,5 milions de quilos de peix fresc del litoral català i 72 milions de litres de llet produïda per a ramaders catalans.

La companyia va finalitzar l'any amb una plantilla de 13.125 persones després de crear 230 llocs de treball i 259 supermercats. Segons un comunicat de l'empresa, Mercadona ha repartit entre els treballadors gairebé 50 milions d'euros en concepte de prima per objectius durant l'any passat, en què també es va signar el nou conveni col·lectiu i el Pla d'Igualtat 2019-2023.

El sou brut d'entrada d'un treballadors és de 1.193 euros nets als quals s'hi sumen les primes per objectius i altres complements que poden elevar el salari un 11% anual, a més dels increments vinculats a l'IPC i la productivitat, segons l'empresa, Així els empleats amb més de 4 anys d'antiguitat disposa d'un salari de 1.477 euros nets al mes (1.797 bruts), més dues primers per objectius.

En l'apartat d'inversions, s'han destinat 34,4 milions d'euros a la continuació del nou bloc logístic a Abrera, el magatzem regulador de Sant Esteve Sesrovires i la construcció de la plataforma exclusiva per a la venda online a Barcelona ciutat, a més de la compra d'uns terrenys a Ripollet, on s'instal·larà un segon centre logístic de Mercadona online. El primer estarà ubicat al polígon de la Zona Franca i iniciarà el servei el proper 12 de juny en alguns codis postals de la ciutat.

tracking