Diari Més

La JEC permet a Torra que mantingui l'ultima pancarta penjada a la façana de la Generalitat

El president s’havia pronunciat ja en aquest sentit divendres a consulta dels Mossos i el ple de la Junta ha ratificat el seu criteri

Membres de l'equip del president del Govern, Quim Torra, col·loquen la nova pancarta a la façana de Palau.

Nova pancarta al Palau: «Llibertat d'opinió i d'expressió. Art. 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pancarta que el president de la Generalitat, Quim Torra, va penjar a la façana del Palau el divendres 22 de març amb el lema «Llibertat d’expressió i d’opinió» no vulnera la Llei electoral ni tampoc els acords que ja Junta Electoral Central (JEC) havia adoptat sobre les dues pancartes anteriors. Així ho ha ratificat aquest dimecres la pròpia JEC en una reunió on ha donat el vist i plau al criteri que el president d’aquest organisme, Segundo Menéndez, va traslladar als Mossos el mateix divendres en resposta a una consulta del comissari en cap dels Mossos, Miquel Esquius.

Segons fonts de la Junta, el passat divendres els Mossos van fer arribar a Menéndez una consulta sobre la tercera pancarta que el president de la Generalitat va ordenar penjar al balcó del Palau.

El nou lema «Llibertat d’expressió i d’opinió» substituïa les dues pancartes anteriors que la JEC havia ordenat retirar i en aquesta ocasió no incorporava cap dels símbols que la Junta havia interpretat com a partidistes.

En una resolució que no va transcendir, el president de la JEC va respondre al comissari en cap dels Mossos que la nova pancarta no vulnera la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG), ni tampoc cap resolució anterior de la Junta.

En concret, el president responia «en relació a la consulta de les 17:30h sobre la pancarta apareguda al balcó del Palau de la Generalitat amb el lema ‘Llibertat d’expressió i d’opinió, article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans’, aquesta presidència considera que no incompleix l’acord de la Junta Electoral del 21 de març», que obligava a retirar els símbols.

Aquest dimecres la Junta ha «pres coneixement i ratificat, en la situació actual» la resolució del seu president, de manera que la pancarta pot seguir penjada al balcó del Palau sense que això provoqui nous conflictes amb el Govern.

tracking