Diari Més

Daniel Baena nega que sigui 'Tácito' a Twitter i admet que només seguia aquest perfil

El tinent coronel dubta i no sap si ha publicat al seu Facebook o Instagram la mateixa foto de perfil d'una serp de cascavell

Imatge del compte anònim de Twitter

El Guàrdia Civil, que fa els informes de l'1-O, carrega contra els líders dels procés a través de TwitterTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de la policia judicial de Catalunya, el tinent coronel Daniel Baena, ha negat que estigui al darrera del perfil de Twitter amb el nom de 'Tácito', un compte des del qual es carregava contra l'independentisme. Ha negat ser-ne propietari i ha afirmat que només n'era seguidor des d'un compte personal seu (que ja no té). I ha justificat que el seguia perquè, com a persona llicenciada en ciències polítiques, «tenia interès» en perfils de periodistes o politòlegs (en aquest perfil apareixia que 'Tácito' era politòleg). A més, ha dit que aquesta relació ja s'ha «desmentit» en premsa, al Senat i al Congrés i ha insistit que no és propietari del compte. També ha negat que l'hagués gestionat alguna vegada o que hi tingués accés. Ho ha fet a preguntes del lletrat de Romeva i Junqueras, Andreu van den Eynde.

El lletrat de Junqueras i Romeva també li ha preguntat si va publicar al seu Facebook o Instagram la mateixa foto que apareix el perfil de Twitter a nom de 'Tácito', que consta d'una serp de cascavell. Fins i tot, el president del tribunal, Manuel Marchena, ha permès al lletrat mostrar-li la foto del Twitter de 'Tácito'.

En aquest punt, el tinent coronel ha dubtat i ha dit que «creu» que no l'havia publicat. «Crec que no, potser he usat fotos extretes d'Internet, aquest no ho sé però crec que no», ha manifestat.

Aquest dimarts, Público -que ja va destapar la presumpta relació entre 'Tácito' i Daniel Baena- publica que la foto de la serp de cascavell també apareix al perfil de Facebook del tinent coronel, autor dels principals atestats que han servit de base per a la causa contra el procés.

El tribunal va tombar la petició d'una prova pericial demanada per aquest lletrat per rastrejar el compte de Twitter de 'Tácito' per determinar si, realment, l'usuari i gestor n'era el tinent coronel.

tracking