Diari Més

Política

Budó i Vilallonga prenen possessió com a conselleres del Govern

Torra afirma en l'acte que el país necessita reforçar «tots els fronts» per afrontar els propers mesos

El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat per la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i la de Cultura, Mariàngels Vilallonga, després de la presa de possessió.

El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat per la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i la de Cultura, Mariàngels Vilallonga, després de la presa de possessió.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest dilluns que el país necessita «reforçar tots els fronts» en els propers mesos. Durant la presa de possessió de les noves conselleres de Presidència i Cultura, Meritxell Budó i Mariàngels Vilallonoga, Torra els ha agraït que afrontin l'encàrrec amb «valentia». A les ja exconselleres Elsa Artadi i Laura Borràs els ha desitjat «bona sort en els nous reptes que assumeixen», en referència al seu futur en candidatures que concorreran a les eleccions espanyoles i municipals. El cap del Govern ha defensat l'acció de l'executiu i ha apuntat que «resolt els problemes concrets del país» i que vol mirar l'horitzó «combinant les urgències amb la planificació».

En seu parlament, Torra ha destacat la trajectòria «contrastada» de les dues noves titulars de Presidència i Cultura i ha afirmat que ajudaran a consolidar un govern amb «desafiaments constants» i amb «moltes ganes de servir al poble de Catalunya». Al mateix moment, ha tingut unes paraules per Borràs i Artadi a qui ha dit que han marcat «l'accent dels primers mesos del Govern». Torra ha lamentat que la trajectòria del Govern «no ha estat fàcil» com a conseqüència de la «repressió» que pateix la política catalana. També ha tingut un record pels exconsellers encausats per l'1-O.

D'Artadi, el president ha aplaudit la seva «perseverança» i «elegància» i ha dit que ha contribuït en resoldre situacions «complicades» i en impulsar noves iniciatives per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania. De Borràs, ha assegurat que ha tingut la capacitat de ser a tot arreu i que ha batallat per donar «centralitat» a la cultura. En aquest sentit, ha apuntat que han compartit la concepció de la política com una manera d'«encendre consciencies» a més de gestionar el dia a dia.

Les noves conselleres han pres possessió com a membres del Govern aquest dilluns a primera hora en una cerimònia al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat. El secretari del Govern, Víctor Cullell, he llegit el cessament de les fins ara conselleres Elsa Artadi i Laura Borràs i tot seguit ha pronunciat els nomenaments signats per Torra aquest diumenge. Finalment les ja conselleres han promès el seu càrrec davant del president de la Generalitat, el president del Parlament i altres membres del Govern.

Poc després d'un quart de d'onze del matí, Budó i Artadi han oficialitzat el relleu al capdavant de la conselleria de la Presidència amb una trobada al despatx del departament. En aquest context, Artadi ha afirmat que la nova consellera arriba més preparada que com ho va fer ella en el seu moment.

Pel que fa al relleu a la conselleria de Cultura, està previst que Borràs i Vilallonoga facin el traspàs de carteres a última hora del matí.

tracking