Diari Més

La Fiscalia es querellarà contra Torra per incomplir els acords de la JEC

El ministeri públic trasllada a la fiscalia catalana la petició de la Junta Electoral perquè determini si ha comès desobediència

Dos treballadors retiren les pancartes del balcó del Palau de la Generalitat.

Dos treballadors retiren les pancartes del balcó del Palau de la Generalitat.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia General de l'Estat ha ordenat a la Fiscalia Superior de Catalunya que presenti una querella contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per incomplir els acords de la Junta Electoral Central (JEC). En un breu comunicat, el ministeri públic ha informat que aquest divendres ha rebut l'acord de la JEC que demana deduir «testimoni»per la «responsabilitat penal»que hauria comès Torra «derivada de l'incompliment conscient i reiterat»dels acords presos per la junta els dies 11 i 18 de març del 2019. La Fiscalia General ha remès l'acord a la de Catalunya perquè «un cop tingui coneixement de totes les actuacions, es procedeixi a exercitar accions penals, interposant la corresponent querella».

En la resolució, aquest dijous la Junta Electoral Central va resoldre portar «l'incompliment»de Torra a la Fiscalia perquè determini si ha comès un delicte de desobediència. La Junta considera que el president no va complir amb els terminis que va establir en seves resolucions i veu acreditada «l'existència d'una voluntat de desobeir»per part del president perquè ha dut a terme «una aparença de compliment»però ha desplegat actuacions per «burlar obertament»l'ordre.

L'organisme ho va dir en referència al fet que Torra decidís canviar els llaços grocs per unes pancartes que incloïen un llaç blanc amb una franja vermella, que segons la Junta són igualment «partidistes».

La petició de la Fiscalia General a la Superior de Catalunya arriba poca estona després que s'hagi retirat la pancarta amb un llaç blanc de la façana del Palau de la Generalitat i que Torra hagi anunciat que aquest divendres presentarà un recurs contenciós administratiu contra la decisió de la JEC de fer treure pancartes i llaços d'edificis de la Generalitat. El president també ha anunciat que la setmana que ve posarà una querella per un presumpte delicte de prevaricació contra l'organisme estatal.

tracking