Diari Més

La Moncloa avisa que els Mossos hauran de treure els llaços grocs si la JEC n'ordena la retirada

La delegació del govern espanyol a Catalunya certificarà l’incompliment de Torra a la Junta a partir de les 15.00h

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres extraordinari.

Sánchez apel·la a l'Espanya «moderada i sensata» per evitar el triomf de «l'extremisme i dels més ultres»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’executiu espanyol ha reaccionat aquest dimarts a la decisió del govern de Joaquim Torra de no retirar encara els llaços grocs de les façanes dels edificis de la Generalitat a l’espera que es manifesti el Síndic de Greuges, malgrat que ja ha expirat el termini de 24 hores que va establir la Junta electoral Central (JEC). En un comunicat, La Moncloa avança que la Delegació del govern espanyol informarà a la Junta a partir de les 15.00h sobre «el grau de compliment de la seva ordre de retirar llaços grocs als edificis públics que depenen de la Generalitat de Catalunya». Segons l’equip del president espanyol, ho farà al llarg de la tarda i a partir d’aquest moment «totes les institucions queden a disposició del que determini la JEC», que és competent en la qüestió tan si porta els fets a la Fiscalia com «si ordena al cos de seguretat competent el compliment de la instrucció de retirar els llaços». En aquest cas, adverteix, «serien els Mossos d’Esquadra els encarregats d’aquesta funció».

El comunicat ha coincidit amb la finalització del termini de 24 hores que la JEC va establir aquest dilluns un cop rebutjades les al·legacions que havia presentat la Generalitat. Segons La Moncloa, ara serà la delegació del govern espanyol a Catalunya qui certificarà davant la JEC aquest incompliment. «La instrucció que té la delegació del govern és estrictament aquesta: informar a la JEC, i ho farà així amb un escrit i una sèrie de fotografies dels edificis públics més representatius que depenen de la Generalitat».

L’executiu espanyol evita d’aquesta manera actuar en la línia del que li han reclamat aquest dimarts els líders del PP i de Cs, que han emplaçat el president del govern espanyol a ordenar directament a la Policia o a la delegació del govern espanyol a Catalunya que retiri els llaços grocs.

L’executiu de Sánchez, però, es limita a apuntar que a partir del moment en què se certifiqui l’incompliment «totes les institucions queden a disposició del que determini la JEC a la vista del que passi».

En aquest sentit recorda que la JEC és l’únic òrgan competent per donar els següents passos, tan si decideix remetre els fets a la Fiscalia com si ordena al cos de seguretat competent el compliment de la seva instrucció de retirar els llaços, i en aquest cas serien els Mossos d’Esquadra els encarregats d’aquests funció».

tracking