Diari Més

Trapero sobre el dispositiu per l'1-O: «Vam fer el màxim que podíem fer i que el cos històricament havia fet»

El major assegura que desconeix les raons per les quals «algú» va decidir «trencar» la coordinació policial

El major dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero durant la compareixença al Tribunal Suprem acompanyat per la seva lletrada, Olga Tubau.

El major dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero durant la compareixença al Tribunal Suprem acompanyat per la seva lletrada, Olga Tubau.Senyal Tribunal Suprem

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'excap dels Mossos, el major Josep Lluís Trapero, ha defensat el dispositiu policial de la policia catalana l'1-O, perquè es va fer el «màxim esforç». «Des de la meva percepció, l'esforç és el màxim que podíem fer i el màxim que el cos històricament havia fet», ha assegurat en respostes al lletrat de Joaquim Forn, Xavier Melero. Trapero ha garantit que el seu encàrrec a la comissaria general de Planificació va ser que hi hagués «el màxim d'efectius», especialment quan la fiscalia li demana un increment. També ha dit que va traslladar als comandament que l'1-O «no era un dia per a queixes». Sobre la coordinació policial durant la jornada del referèndum, Trapero ha dit desconèixer perquè «algú»va decidir «trencar-la»aquell mateix dia.

«Si el cap de l'oficina de denúncies ha d'estar a la garjola perquè hi ha un detingut, que ho estigui, tenim els recursos que tenim», ha assegurat que va dir en dues reunions amb comandaments el dia 29.

Trapero, però, ha evitat comparar aquest dispositiu amb el que es va desplegar per a les eleccions al Parlament del 21 de desembre del 2017, ja que en aquell moment ja estava destituït després de l'aplicació del 155. Altres testimonis, sobretot per part del govern espanyol, han comparat un dispositiu amb l'altre.

Pel que fa a la coordinació policial, ha explicat que arriba un moment durant la jornada es va adonar que ja no funcionava, però que desconeix les raons. Tot i això, ha assegurat que els Mossos van continuar informant de les actuacions que estaven fent i que seguien allà on van dir que hi serien.

tracking