Diari Més

Trapero nega que el Govern donés directrius d'actuació als Mossos per a l'1-O

«No ens van donar cap pauta, ens van dir que féssim la nostra feina»

El major dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero durant la compareixença al Tribunal Suprem acompanyat per la seva lletrada, Olga Tubau.

El major dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero durant la compareixença al Tribunal Suprem acompanyat per la seva lletrada, Olga Tubau.Senyal Tribunal Suprem

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'excap dels Mossos, el major Josep Lluís Trapero, ha negat que el Govern donés directrius d'actuació al cos per a l'1-O. El lletrat de Forn, Xavier Melero, ha preguntat si en la reunió que es va produir el dia 28 de setembre amb l'expresident, Carles Puigdemont, l'exvicepresident, Oriol Junqueras, i l'exconseller, Joaquim Forn, es va donar alguna «instrucció» perquè modifiquessin o canviessin les pautes d'actuació del cos. «No, això no», ha dit Trapero. També ha negat que els donessin cap pauta ni suggeriment sobre si calia preservar la pau social per sobre del compliment de l'ordre del TSJC d'aturar el referèndum. «No ens donen cap pauta, ens van dir que féssim la nostra feina», s'ha limitat a explicar. Melero, però, no ha preguntat sobre si Trapero va demanar a Puigdemont que desconvoqués el referèndum, com havien declarat prèviament dos comissaris del cos. També ha dit que Forn no va donar cap indicació el dia del referèndum.

tracking