Diari Més

Política

Jordi Sànchez, proposat com a cap de llista de JxCat a les generals

Oriol Junqueras, per la seva banda, serà el candidat per ERC

Primer pla del president de l'ANC, Jordi Sànchez, a la manifestació davant el TSJC el 21 de setembre de 2017.

Jordi Sànchez: «Caldrà refer l'estratègia i orientar l'acció política a fer possible un referèndum efectiu»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de laCridaNacionalperla República, Jordi Sànchez, a la presó preventiva i que està sent jutjat en el Tribunal Suprem, ha estat proposat com a cap de llista deJxCatper a les eleccions generals del 28 d'abril, si bé encara no hi ha acord amb elPDeCATper a una candidatura conjunta.

La proposta arriba un dia després que ERC anunciés que el seu cap de llista el 28A serà el seu president, OriolJunqueras, també empresonat pel 1-O i jutjat al Suprem per la causa del «procés», la qual cosa augura un duel entre tots dos presos per l'hegemonia del vot independentista en les eleccions generals.

LaCridaha anunciat en un comunicat que sotmetrà la proposta de Sànchez com a cap de llista a una consulta vinculant entre les seves bases, que s'inicia aquest divendres a la tarda i finalitza el dissabte a les 19.00 hores, amb la pregunta següent: «Consideres oportú que Jordi Sànchez encapçali la candidatura deJuntsper Catalunya per la circumscripció de Barcelona al Congrés?».

«Abans de donar el sí o no definitiu, Sànchez vol saber què opina la gent de laCrida, atès que l'entitat no es presenta a aquestes eleccions», argumenta en el comunicat.

LaCridarecorda que en les últimes setmanes ha estat «treballant per a fer possible una candidatura unitària a les eleccions espanyoles el 28A», però, «malgrat la insistència, la proposta d'aquest acord s'ha vist del tot inviable».

Aquesta setmana, laCridaja va organitzar una consulta interna, en la qual més del 90% de les bases van apostar per concórrer a les generals en confluència amb altres organitzacions sobiranistes.

No obstant això, la direcció de laCridava descartar finalment concórrer a les generals amb les seves sigles si no hi ha una llista unitària, una cosa inviable donat el rebuig d'ERC.

No es tanca, no obstant això, a incorporar noms de laCridaa una candidatura «oberta i transversal» sota la marcaJxCatque pot arribar a acordar amb elPDeCAT.

Un sector de laCrida, liderat per l'organitzacióJuntsperla República -de la qual formen part Ferran Mascarell i Agustí Colomines-, recela d'un pacte electoral amb elPDeCATi no tanca la porta a una candidatura sense els demòcrates.

tracking