Diari Més

Els caps policials xifren en 120 els agents ferits l'1-O mentre Santamaría i Zoido parlen de 93

Les dades d'intervencions que declaren Trapote i Gozalo tampoc coincideixen amb les de l'exministre de l'Interior

El cap de la Guàrdia Civil a Catalunya durant l'1-O, Àngel Gozalo, durant la compareixença al Tribunal Suprem.

El cap de la Guàrdia Civil a Catalunya durant l'1-O, Àngel Gozalo, durant la compareixença al Tribunal Suprem.Senyal Tribunal Suprem

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les declaracions dels testimonis no han coincidit en donar un número exacte dels número d'agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil ferits durant el dispositiu de l'1-O. Aquest dijous, els qui en aquell moment eren els caps dels dos cossos, Sebastián Trapote i Ángel Gozalo, han xifrat el total d'agents ferits en 120, 65 per part de la policia espanyola i 65 per part de la Guàrdia Civil. En canvi, aquesta xifra contrasta amb els 93 que van afirmar l'exvicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaría i l'exministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido. El secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, no va donar cap xifra. L'endemà de l'1-O, el govern espanyol va donar la xifra de més de 400 agents ferits.

De les declaracions també es desprèn un ball de xifres pel que fa al número d'intervencions dels cossos policials estatals. Per exemple, l'exministre Zoido va detallar que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil va intervenir en un total de 131 col·legis, i que se'n van tancar 113. En canvi, Trapote ha dit que el seu cos va fer 50 intervencions i Gozalo ha xifrat les actuacions de la Guàrdia Civil en 71 punts, dels quals en una vintena sense incidents. En total, segons els comandaments policials, intervencions en 121 punts.

tracking